Europeu

Rice i Montenegro examinen el campió

El debut. La selecció espanyola, la màxima favorita al títol, arrenca amb una estrena exigent però no decisiva

La selecció espanyola inicia avui el camí per tornar a pujar al més amunt del podi com ha fet en tres dels últims quatre campionats. El primer obstacle en la fase prèvia que disputarà a Cluj-Napoca (Romania) és el Montenegro de l’encara blaugrana Tyrese Rice (16.45 h, Cuatro). Tot i que no és un partit a vida o mort, sí que ha de servir per començar a marcar la línia de joc. S’han acabat les proves de la preparació, en què Sergio Scariolo ha intentat diferents defenses, ha alternat situacions amb Ricky i Sergio Rodríguez jugant junts... Ara no es pot fallar.

Montenegro arriba segurament en el millor moment de tota la seva curta vida com a selecció i amb primeres espases. El líder és Nikola Vucevic, jugador de 26 anys amb prou experiència per portar el timó dels seus. El dels Magic d’Orlando (NBA) estarà secundat pel pivot del València Basket Bojan Dubljevic i pel base nord-americà nacionalitzat del Barça Tyrese Rice, encara pendent del seu futur després que Nacho Rodríguez li comuniqués que no compten amb ell. Rice ja va jugar en el darrer europeu amb Montenegro el 2013, on van acabar quinzens, la millor classificació que han aconseguit mai. A la plantilla hi ha altres vells coneguts com ara Marko Todorovic (ex-Barça i ex-Penya), l’aler del Madrid Dino Radoncic, que havia jugat al bàsquet de base blaugrana, i una sèrie de jugadors amb experiència i talent. El gran mestre, però, és a la banqueta, i és Bogdan Tanjevic. El mític entrenador va ser contractat el 2015, quan Montenegro va quedar fora de l’europeu, i podria tancar així la seva trajectòria com a tècnic de seleccions. Ja té 70 anys i ha estat medallista amb tres seleccions diferents (Itàlia, Iugoslàvia i Turquia).

Catalans al poder

Un punt a favor que no té cap selecció és el fet de disposar dels dos pivots més determinants en el mateix equip: els germans Gasol. Sergio Scariolo ja els utilitza junts perquè han guanyat en tir exterior, poden obrir-se i ja no són incompatibles com passava en els inicis, en què semblava que es molestaven. La selecció espanyola afronta el repte amb una plantilla farcida de catalans que són la base, un any més, de l’equip: Pau i Marc Gasol, Navarro, Ricky Rubio, Vives i Pierre Oriola.

Navarro comença el compte enrere abans de plegar

El capità de la selecció espanyola i capità del Barça Lassa, Juan Carlos Navarro, afronta l’últim repte amb la samarreta de la selecció espanyola. Ja se li va fer un homenatge durant la preparació després de superar Epi en partits internacionals amb 240 partits. Navarro ha entrat en la rotació durant la preparació i l’absència de jugadors com Sergio Llull, sobretot, Rudy Fernández o Pau Ribas li dona encara més galons per jugar minuts importants. El jugador afronta l’europeu amb la màxima il·lusió: “Evidentment, m’agradaria poder plegar amb la medalla d’or, sé que tots tenim el mateix objectiu i que arribem en un bon moment i per això seria la millor forma de poder tancar una trajectòria de somni.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)