FEB

Sense temps a perdre

Lliga Femenina. L’Spar Citylift comença la pretemporada amb vuit jugadores disponibles i la necessitat de reforçar-se com més aviat millor per tapar el forat deixat per Keisha Hampton

Quatre mesos després que s’abaixés el teló de la temporada passada –va ser en el tercer partit de la darrera final de Lliga Femenina, a Salamanca–, l’Spar Citylift Girona va engegar motors, un altre cop. Ho va fer ahir, sent un dels darrers equips del campionat a iniciar els entrenaments. Això a priori, és un handicap, sobretot a l’hora d’encarar la Lliga Catalana. La semifinal, contra el Sant Adrià, es jugarà el 16 de setembre. O sigui,d’aquí a tan sols dues setmanes. “Ens fa il·lusió com és lògic, la Lliga Catalana, però hem de fer una preparació tocant de peus a terra. Hi ha moltes peces noves, avui tot just ens coneixem i l’equip no està encara tancat”, va explicar Èric Surís, que inicia la segona temporada com a preparador de l’Uni. “La prioritat ara és estar bé a l’octubre.”

Ahir, Surís va tenir ja a disposició a set peces: Rosó Buch, Helena Oma, Magali Mendy, Shante Evans, Laura Roig, María Conde i Kristina Alminaite. A la tarda va arribar Nicole Romeo des d’Austràlia, però no es va exercitar per la fatiga del viatge, de quasi 24 hores. Avui, ja participarà en les dues sessions que hi ha programades. Abans de l’entrenament de la tarda, van fer una visita a l’equip Cayetano Pérez i Noemí Jordana, nou president i vicepresidenta de l’entitat des d’aquesta setmana.

Les lesions

Més enllà de tenir un dèficit de temps per preparar-se, l’Spar Citylift haurà de conviure amb més maldecaps. Nadia Colhado difícilment podrà incorporar-se a l’equip a la pretemporada –arribarà com a molt aviat el 18 de setembre–, i s’està regirant a fons tot el mercat per minimitzar els efectes de la lesió de Keisha Hampton. “No és gens fàcil cobrir una baixa amb tan pes, i que podia jugar en dues posicions [de tres i de quatre]. La direcció esportiva fa setmanes que hi treballa amb la filosofia de no estirar més el braç que la màniga. Potser no portarem una jugadora idèntica, però segur que acabarem trobant una solució que ens permeti ser competitius”, explica Èric Surís, que hi afegeix: “El que tenim clar és que no ens precipitarem. Quan fem el pas serà perquè estem segurs de la qualitat del que portem.” Hi ha la possibilitat oberta que, pel preu de Hampton, puguin arribar dues jugadores.

La primera oportunitat de veure el nou Spar Citylift serà el dissabte 9 de setembre en l’habitual amistós contra el GEiEG, de copa Catalunya.

Potser no és gaire llarga, però l’objectiu és fer una preparació de qualitat. Sembrar perquè el treball pugui donar fruits en la temporada
Èric Surís
No és fàcil cobrir una baixa de tant pes [Hampton], però segur que trobarem una solució per ser competitius
Èric Surís

El debut a LLF, el 30 al migdia

Tal com volia, l’Spar Citylift disputarà el partit de la primera jornada de Lliga Femenina –enguany, se celebra en seu unificada, a Madrid– el dissabte 30 de setembre. La FEB ja ha fet públics els horaris, que li permetran minimitzar costos, ja que dos dies abans visitarà la pista de l’Avenida en la supercopa i el dia 29 de setembre ja ha de ser a Madrid, en l’acte programat de presentació de la competició.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)