FEB

Per treure’s la pols

Bàsquet. L’Spar Citylift Girona torna a prendre contacte amb el parquet amb un rival a davant, però de nivell tan diferent que no arriba a competir

SPAR CITYLIFT 73 CALEDONIA 33

SPAR CITYLIFT GIRONA:Buch (4), Conde (12), Alminaite (14), Romeo (6) i Evans (13); Martínez (7), Bagaria (2), Moya, Mendy (10), Oma (5), Barnes i Roig. 23/64 de 2, 6/16 de 3 (2 Martínez i 1 Mendy, Buch, Romeo i Oma), 9/16 tirs lliures, 46 rebots (10 Evans), 16 assistències (6 Martímez) i 99 valor. (21 Evans).CALEDONIA PRIDE:Lewis (3), Simpson (7), Thomson (3), Lansbach (7) i Oakes (2); Paxton (5), Henderson (3), Mackie, Phillips (3) i Millar. 8/31 de 2, 5/15 de 3 (Paxton, Henderson, Simpson, Thomson i Lansbach), 2/4 tirs lliures, 34 rebots (14 Oakes), 9 assistències (5 Henderson) i 9 de valoració (8 Oakes).PARCIALS:22-6, 16-10 (38-16), 16-7 (54-23), 19-10 (73-33).

Se sabia que no hi hauria rival. De fet, en tots els partits de preparació que jugarà l’Spar Citylift Girona tindrà un contrincant de nivell molt inferior. Ahir era qüestió d’estrenar-se, de no prendre mal i de començar a crear estructures d’equip.

L’Uni va ser tan superior en tots els aspectes que al partit no se li poden donar gaire voltes. Va insistir tant com va poder en el joc interior, tot i que les seves dues pivots seran les de rotació. El baix percentatge d’encert (36% en tirs de 2) és irrellevant en aquest moment de la preparació i més fruit de la càrrega de treball físic que de res més.

En defensa es tractava de robar la pilota i les poques vegades que no es podia, que el rival esgotés la possessió o llancés malament. Ja hi va haver bons moments, amb Núria Martínez marcant perfil, però tot s’ha de validar contra un rival de nivell.

Abans que s’acabés el primer quart, Surís ja havia fet jugar deu peces contra un rival que només tenia una pivot, la nord-americana Oakes (habitualment juguen amb dues o tres, però no s’han incorporat).

Surís va jugar sempre que va poder amb dues interiors i això feia que Evans tingués sempre avantatge al pal baix. També en tenia María Conde anant de fora cap a dins. Però sobretot va cridar l’atenció la capacitat de Mendy per anar a buscar el joc, l’instint per intuir com apoderar-se de la pilota. També, com tot, haurà de passar el sedàs del primer rival d’entitat, que serà el Sant Adrià en la prèvia de la Lliga Catalana. L’Uni va guanyar tots els quarts i l’avantatge va arribar als 42 punts (73-31). S’espera més o menys el mateix demà contra el GEiEG.

L’equip de la federació escocesa

No és casual que el Caledonia Pride estigui fent la pretemporada a Girona. Entre aquest club d’Edimburg i l’Uni hi ha una relació que es remunta a anys enrere i que ha fructificat en diversos intercanvis. De fet, la base del conjunt escocès, Alix Henderson, va formar part de l’equip cadet de l’Uni durant la temporada 2015/16. I és que el Caledonia Pride és a Escòcia com el Segle XXI a Catalunya, una mena d’equip de la federació destinat a formar jugadores per al primer nivell. En el cas del Caledonia, des de la temporada passada juga a la primera divisió britànica, amb l’objectiu de ser competitiu en els jocs de la Commonwealth del 2018, tot un repte tenint en compte el potencial dels rivals (sobretot el Canadà, Austràlia, Nigèria i Nova Zelanda) i la condició minoritària del bàsquet a Escòcia.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)