Europeu

Equip majúscul i dos genis

Semifinals. Espanya es veu sorpresa per l’Eslovènia de Dragic i del jove Doncic (18 anys), que voreja el triple doble; Eslovènia fa una exhibició i es planta per primer cop a la història en una final

ESPANYA 72 ESLOVÈNIA 92

ESPANYA:Ricky (13), Navarro, San Emeterio (6), Marc Gasol (12), Pau Gasol (16) -cinc-, Sergio Rodríguez (9), Willy Hernangómez (6), Sastre (3), Oriola (2), Juancho Hernangómez (5). 18/36 de 2. 7/27 triples (2 San Emeterio, 1 Pau, 1 Sergio, 1 Ricky, 1 Marc i 1 Sastre). 15/16 lliures. 35 rebots (10 Marc Gasol) i 80 de valoració (18 Marc Gasol).ESLOVÈNIA:Doncic (11), Dragic (15), Blazic (7), Randolph (15), Vidmar (12) -cinc-, Rebec, Nikolic (7), Prepelic (13), Blazic (7), Zagorac (5), Dimec (7) i Cancar. 21/42 de 2. 14/25 triples (3 Randolph, 3 Dragic, 3 Prepelic, 2 Doncic, 1 Zagorac, 1 Blazic i 1 Nikolic). 8/12 lliures. 35 rebots (12 Doncic) i 114 de valoració (23 Doncic).PARCIALS:19-25, 26-24 (49-45); 12-24 (61-69) i 15-19 (72-92).

Decepció inesperada. Sobretot per la forma com es va produir. La selecció espanyola va topar amb una Eslovènia en estat de gràcia, amb màxima confiança i amb un joc molt clarivident de què havien de fer a cada moment. Liderats per un Doncic que va cap al número u del draft de l’NBA i que va vorejar el triple doble –11 punts, 12 rebots i 8 assistències– i per Dragic, que va aparèixer sempre que l’equip el va necessitar i que segurament reconsiderarà la retirada (31 anys) que havia anunciat. Un equip, l’eslovè, majúscul.

Eslovènia, amb el nou fitxatge del MoraBanc Jaka Blazic com a peça important i Lakovic com a tècnic ajudant, va marcar el ritme del matx des del salt inicial (22-30). Els eslovens van aprofitar sobretot l’abús que feia la selecció espanyola de la línia de 6,75 metres. Els de Scariolo no trobaven els germans Gasol en el joc interior i van acabar el primer quart amb un sorprenent 0/7 triples. Tot el contrari que Eslovènia, que havia fet un impecable 6/8 triples amb cinc jugadors diferents havent encistellat de la llarga distància (Randolph, Dragic, Nikolic, Prepelic i Blazic). Entre els espanyols només havien encistellat tres jugadors: Pau i Marc Gasol i Ricky. Els d’Igor Kokoskov, tècnic assistent dels Jazz de l’NBA, on coincidirà amb Ricky, van saber gestionar molt bé la seva curta plantilla fent constants rotacions i permetent que tots els seus pilars arribessin frescos en moments importants. Dins la pintura els germans Gasol van rebre poques pilotes i van topar, a més, amb la duresa de jugadors experts com Vidmar i en certs moments Dimec, jugador de poc talent del Novo Mesto, però que va fer perfectament el seu paper.

La clau era la sortida de vestidor i en dos minuts els eslovens ja eren per sobre dels deu punts de diferència. A partir d’aquí Eslovènia va fer un recital contra una Espanya col·lapsada.

A l’últim quart Scariolo (47-76) va decidir apostar per una defensa zonal tot i l’amenaça eslovena en el tir exterior en el moment en què el seu rival va agafar el màxim avantatge, de 21 punts (55-76). Tot i que va aconseguir algunes recuperacions, el problema era sobretot en atac, en què la pressió i la impotència de la situació no permetien mentalment estar frescos i feien cometre molts errors no forçats. Sense confiança, ni el fet de quedar molts de minuts ja era suficient. Eslovènia s’havia fet gegant jugant a meravella i Espanya s’havia fet molt petita.

La diferència ha estat sobretot en el llançament exterior, amb el percentatge que han tingut i el que hem tingut nosaltres
Hem fet molts errors, especialment en el blocatge i la continuació, però ells han estat molt encertats en tot
Sergio Scariolo
Eslovènia ha jugat a un gran nivell, felicitem-la, i ara la meva mentalitat està fixada només a guanyar el bronze
Pau Gasol
10/15
triples
d’Eslovènia al descans, amb sis jugadors fent-ne algun; Espanya, 3/12

Sèrbia, contra el més encistellador

Aquest vespre (20.30 h, Cuatro) i en el mateix escenari que la semifinal d’ahir –el Sinan Erdem Arena d’Istanbul– es tornaran a veure les cares Rússia i Sèrbia. Els dos equips ja van coincidir en la fase prèvia, en què els russos van tombar els serbis (75-72) en la seva única derrota. El principal perill de Rússia és Sved, màxim encistellador de l’Europeu amb 24 punts de mitjana. Però també té Mozgov i molts de jugadors amb experiència i de qualitat. L’espectacle està garantit perquè Sèrbia té talent, tenen com a líder Bogdanovic però sobretot un caràcter competitiu que els fa doblement perillosos. Sasha Djordjevic ja s’ha guanyat el respecte i ha sabut fer front a baixes clau, com la de Teodosic.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)