Europeu

Història i bàsquet

La final. Eslovènia i Sèrbia busquen avui el títol europeu (20.30 h, Cuatro), els primers des del joc ràpid i curt i els segons des de l’equilibri mesurat

El bàsquet dels Balcans està de festa i quan això passa, sigui de la contrada que sigui, el bon aficionat xala.

Eslovènia i Sèrbia juguen aquest vespre a Istanbul (20.30 h, Cuatro) la final del campionat d’Europa de seleccions amb la voluntat compartida de connectar el brillant joc mostrat durant el torneig amb la història. En el cas d’Eslovènia, per completar amb el metall daurat la gesta de guanyar una medalla per primera vegada des que competeix defensant estat propi. Per a Sèrbia, el títol significaria tancar definitivament la travessia del desert i proclamar-se campiona per primera vegada des del mundial del 2002, tot i que estrictament es podria considerar també que el d’avui seria el seu primer títol perquè aleshores encara competia amb Montenegro –d’aquell combinat, tanmateix, només Drobnjak no era serbi.

De dos en dos

L’enfrontament de les seleccions dirigides pels serbis Igor Kokoskov i Sasa Djordjevic dibuixarà un cara a cara entre equips de dos caps.

Pels eslovens, Anthony Randolph, Gasper Vidmar i Klemen Prepelic estan fent un campionat magnífic, però la velocitat de pas del seu joc la dicten Goran Dragic i Luka Doncic, tant a camp obert com en els pocs segons que fan durar les seves escomeses a mitja pista. De l’estat de gràcia del jove prodigi del Madrid en donen fe els 12 rebots i les 8 assistències que va signar en les semifinals, passades que van significar 22 punts –cinc triples, una acció de 2+1 i dues cistelles interiors.

De patró manifestament més clàssic, el bàsquet de Sèrbia gravita entre la classe diferencial de Bogdan Bogdanovic en l’exterior i el joc sota l’anella de mesures exagerades i definitives de Boban Marjanovic. Amb un bon grup de jugadors capaços de trobar el seu moment (Lucic, Macvan, Kuzmic), l’interrogant avui és l’estat del peu de Stefan Jovic, l’organitzador defensiu i ofensiu de l’equip, lesionat al final del tercer quart de la semifinal. “Ell m’ha assegurat que jugarà”, deia ahir Djordjevic.

Sabem que tenim tot el país pendent de nosaltres, però no sentim cap eufòria exagerada. Hem d’aïllar-nos de tot
Goran Dragic
Hem de treballar per no permetre’ls un ritme alt de joc, tenir coratge i el cap clar, res més que això
Sasa Djordjevic

Bogdanovic busca un triplet major

A punt de fer milles cap a l’NBA i jugar les tres properes temporades (35 milions de dòlars) als Kings de Sacramento, Bogdan Bogdanovic té avui l’oportunitat de completar un 2017 per emmarcar aconseguint el que seria el seu tercer gran títol de l’any després d’haver alçat el de l’Eurolliga i el de lliga turca amb el Fenerbahçe. Com ell, tant Luka Doncic com Anthony Randolph jugaran també la seva tercera final de l’any, després de guanyar la copa i perdre la Lliga Endesa, en tots dos casos enfrontant-se al València de Pedro Martínez amb el Madrid.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)