Més bàsquet

bàsquet

Champions League

Tempesta verd-i-negra

Champions League. La Penya va haver de tornar d’urgència a Hèlsinki per qüestions meteorològiques i va arribar a Joensuu de matinada

El Divina Joventut no va aterrar ahir a última hora del vespre a Joensuu, una localitat finlandesa d’uns 58.000 habitants. Les males condicions meteorològiques van impedir que el petit avió d’hèlices pogués aterrar al poble on avui es juga el pas a la tercera fase de la Champions League contra el Kataja. L’avió va estar una hora i mitja intentant aterrar tres cops, però no va ser possible. L’expedició verd-i-negra va haver de tornar a Hèlsinki a mitja nit i, després, esperar per agafar un altre vol per arribar-hi de matinada. Evidentment l’equip no jugarà l’eliminatòria en les millors condicions, perquè no ha pogut dormir bé. Diumenge la Penya va veure com el Kataja era el primer finlandès en la història que guanyava en una pista ACB. Els verd-i-negres estan obligats a remuntar quatre punts (75-79).

Pendents de la recuperació de Kulvietis –no ha jugat cap dels tres partits de la Champions League perquè té el colze inflamat–, la Penya sap que hi ha jugadors que han de fer un pas endavant. En aquest sentit, Jordan, Vidal i Richard són els noms propis, ja que als joves els pot pesar la pressió. Diumenge hi va haver un moment que la Penya va posar com a cinc a la pista Dimitrijevic (19 anys), Ventura (25), Molins (18), Arostegui (20) i Birgander (19).

Tot i el llarg viatge, Diego Ocampo assegura que no valen les excuses: “El tema del llarg viatge no pot ser cap excusa perquè ja ho sabíem i perquè ells van fer la mateixa distància per venir i ens van guanyar. Ens ho hem de prendre com un repte, o sigui que zero excuses i màxim esforç.” Per Ocampo és clau la defensa sobre els dos bases: “Hem de frenar-los, entre tots dos ens van anotar quasi 30 punts en accions d’un contra un, de parada i tir i sobretot generant per a la resta dels companys.” A qui passi, divendres l’espera el Telekom Bonn alemany.

Hem de fer un pas endavant en defensa i sobretot anar a jugar sense por i sense excuses
Diego Ocampo

Canvia l’hora del partit: serà a les 17.30 h

Inicialment el partit s’havia de jugar a les 16 h, però el Kataja va decidir que, com que el faran per televisió, l’havien de retardar una mica. Finalment, es disputarà a les 17.30 h (hora a Catalunya), les 18.30 h a Joensuu. El pavelló té una capacitat per a uns 2.500 espectadors. Les entrades costen 20 euros, 13 per a funcionaris, per a gent sense feina i pensionistes, i 8 per a estudiants.

Gielo, “fitxatge” d’última hora

La situació límit de la Penya va fer que diumenge, de sorpresa, Gielo –que té una fractura al dit de la mà dreta– decidís viatjar per ajudar l’equip. La Penya té les baixes de Rouff –tendinitis rotular–, Gudul –no té el visat per sortir de l’Estat espanyol– i Nogués.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)