ACB

bàsquet

barça

Un joc engrescador

Lliga Endesa. El Barça Lassa domina de cap a cap el Burgos amb bona mentalitat defensiva i un atac generós

El Barça de Sito Alonso amb prou feines ha obert els ulls, però ha jugat tres partits oficials i els ha guanyat tots tres. Quan es ve del pou més profund hi ha coses que són innegociables, i guanyar partits és una d’elles. De la profunditat i les maneres del joc ja hi haurà temps de parlar-ne, però per poder fonamentar un discurs primer calen trumfos.

Ahir va visitar el Palau el Burgos, un equip que patirà de valent per salvar una categoria que enguany tasta per primera vegada en la seva història. No es contemplava res que no fos un triomf blaugrana, i així va ser: el Barça va guanyar i va fer bona cara, sent regular en l’efectivitat hi hagués uns o altres jugadors al camp, sent generós en la predisposició i mostrant uns primers indicis de solidesa. Va vèncer de manera solvent i, més enllà del resultat, el més notable és la mentalitat defensiva que van mostrar tots els jugadors, malgrat la diferència amb el rival i a pesar del marcador, dues variables que acostumen a minvar la concentració dels equips.

Amb l’encert primerenc de Moerman i, sobretot, de Pau Ribas –màxima anotació de l’escorta des que vesteix de blaugrana–, es va generar un avantatge inicial (23-13, 7’), i amb les rotacions en dansa van ser els primers minuts de Pierre Oriola de blaugrana els que van definir el 56-41 del descans. Després, tot i perdre dinamisme en el joc a mitja pista, l’equip va trobar sempre tirs alliberats (84-67), i malgrat que en ocasions va estar mancat de segones ajudes per un excés de zel en la defensa sobre la pilota, l’anotació en cap moment va apaivagar-se. Al contrari: va localitzar-ne tant amb el tir de tres punts com amb el sempre present joc de transició.

Tot és començar, i divendres, en el debut en l’Eurolliga contra el Panathinaikòs de Xavi Pascual al Palau (21 h), l’incipient però encoratjador joc de l’equip passarà per un primer sedàs d’alta exigència.

Ens agrada més jugar en els primers segons de possessió. És més divertit i podem aconseguir més avantatges
Sito Alonso
16
punts
d’Oriola en el seu debut com a blaugrana, amb 5/5 de 2, i 6/6 tirs lliures. Va valorar 26 en menys de 20 minuts.
4:52
minuts
va disputar Marc García, que també va estrenar-se amb el primer equip del Barça.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)