ACB

No arriba la primera

Lliga Endesa. El 2/6 en tirs lliures en l’últim minut sentencia l’Andorra

Encara no. L’Andorra no va poder tampoc guanyar a Múrcia en un partit ajustat, decidit per detalls i els tirs lliures, i que posa el 0-3 en el bagatge d’un MoraBanc que sempre va anar per sota (menys els dos primers minuts i l’inici del darrer quart). El 44% en triples amb què arribaven els andorrans es va convertir ahir en un 20% (4/20). El pitjor és que continua faltant un punt mental i d’ambició que, de moment, passa factura.

Albicy va ser el primer d’anar per feina en un primer quart força igualat i amb notables ajustos defensius per part dels locals. Quatre assistències i recuperacions va aportar el base francès a un Andorra, que abusava del pick and roll frontal sense gaire rèdit i permetia els triples alliberats de Rojas (3/4 al descans). Un 10-0 (12-7) va obligar Peñarroya a aturar aviat el partit, perquè els problemes al rebot començaven a passar factura (18 per 3 al primer període). Delía, amb sis, va ser letal. Gràcies a les pèrdues locals (7) i la cistella de Jaime Fernández sobre la botzina, l’electrònic es mantenia més o menys immaculat pels visitants després del primer acte (25-23). Al domini interior de l’argentí Delía s’hi afegia la intimidació i les esmaixades del físic Tumba. Un desequilibri que no evitava ni Karnowski ni l’ofici de Stevic. Després de patir 12 rebots ofensius en 20 minuts, els de Peñarroya havien de marxar al descans amb un just avís, traduït en un menys set: 43-36.

El mateix panorama presidia la represa: molta activitat defensiva dels locals, atacs forçats dels andorrans i ritme controlat pels d’Ibon Navarro, sempre amb la iniciativa en el marcador (50-41 als quatre minuts). El seu guió es mantenia. I és que el MoraBanc gairebé no va córrer. Amb la irrupció d’Oleson, la preocupació era viva a la banqueta visitant, però Albicy va mantenir vius els seus deixant-ho tot obert per a l’últim quart (62-60). Un tram incert, en què l’Andorra posava la pilota a Karnowski on és imparable. L’explosió d’Urtasun, amb 8 punt seguits, va donar un avantatge clau (74-69). Amb 78-75, a menys d’un minut, Fernández va fallar 1 tir lliure i Karnowski, 3. El darrer triple desesperat de Blazic per forçar la pròrroga no va entrar i el triomf va volar. Mal inici.

L’equip està en construcció. Hem de millorar, però competint així també veig coses positives
Joan Peñarroya
tècnic del morabanc andorra
15
rebots
més va agafar el Múrcia en el primer quart: 18 per 3 només del MoraBanc Andorra.