Eurolliga

Bàsquet

Eurolliga

Més efectius i més esperit

Eurolliga. El Barça ha corregit errors del curs passat hi ha fet una plantilla llarga amb 15 homes des del primer dia pensant en la duresa de la doble competició i tenint més ambició i cor

Pocs recorden la posició en què va acabar el curs passat el Barça Lassa en la nova Eurolliga. El mal joc i els mals resultats van fer que tothom tingués pressa per acabar: l’equip i l’afició. Els de Bartzokas van acabar en l’11 posició de 16 equips en competició amb més derrotes (18) que no pas victòries (12). Un balanç, no cal dir-ho, històricament negatiu en la màxima competició continental. Les lesions van ser un malson durant tota la temporada, però ni això va servir d’excusa. El que sí que va servir és d’aprenentatge perquè jugar la lliga ACB i l’Eurolliga a la vegada és un calendari molt exigent. Setmanes de dos i fins i tot tres partits obliguen a tenir plantilles llargues i és el que ha corregit el Barça aquest estiu. El curs passat es van anar corregint sobre la marxa les lesions –Holmes, Faverani, Renfroe, Diagné, Munford...– però enguany s’ha volgut posar les bases des de l’inici.

Tots han anat a pitjor

Pendents de com acabi el cas Rice, els jugadors que no continuen del curs passat han fet un pas enrere. Això vol dir que no hi havia cap estrella que s’hagi tallat: Faverani i Oleson (Múrcia), Dorsey (sense equip), Renfroe (Galatasaray), Diagné (cedit al Morabanc), Eriksson (Gran Canària), Perperolgou (Hapoel Jerusalem) i Doellman (Efes). El nord-americà veurem quin paper juga a l’Efes i com li van les lesions. Holmes (Celtics) i Munford (Bucks) són incògnites perquè els seus equips tenen, a hores d’ara, 20 jugadors.

Equip amb cor i caràcter

Un dels aspectes clau que vol imposar Sito Alonso és que el Barça ha de tenir l’esperit que va perdre el curs passat. Fins ara, tot i que falta encara molt camí per recórrer i acoblar-se, el segell de l’equip és clar: cor i caràcter. La intensitat es manté durant els 40 minuts i les rotacions seran claus. Fins al punt que Tomic, que reapareixerà contra el Panathinaikòs demà després de la lesió, pot no jugar i l’equip té armes suficients per cobrir la baixa. A qui encara li queda un mes és a Claver, operat del menisc extern del genoll esquerre.

EN XIFRES

4
victòries
són les que va separar el Barça de la zona de ‘play-off’. El vuitè classificat va ser el Darussafaka, que va acabar amb 16 triomfs
7
cares noves
té el projecte del Barça a la pista: Seraphin, Pressey, Hanga, Heurtel, Oriola, Sanders i Moerman
1
jugador
va ser l’únic que la temporada passada no es va lesionar. Va ser Tomic. La resta es van perdre partits
15
jugadors.
són els que formen part de l’equip del Barça. 13 del primer equip, Kurucs i Marc García

Navarro, l’home rècord de punts

Tot i que el capità del Barça va signar un nou contracte per les pròximes 10 temporades sembla força probable que enguany serà el seu últim any defensant la samarreta del Barça. Però per poc que jugui continuarà eixamplant el seu rècord de punts anotats a l’Eurolliga amb 4.000 que va aconseguir en el darrer partit del curs passat a la pista del Fenerbahçe. Navarro supera Spanoulis (3.276). No compten els tres anys previs a la creació de l’Eurolliga el 2000.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)