FEB

Un partit de vint minuts

L’Spar Citylift Girona aclapara el Ferrol amb una defensa de manual i enllesteix la victòria abans de mitja part (44-19)

Mendy, esplèndida als dos costats del camp, i Colhado llueixen en un altre recital col·lectiu

Un partit com el d’ahir és el somni de tot entrenador, tot i que l’espectador marxi amb la sensació que li han afaitat la meitat de l’espectacle. L’Spar Citylift Girona va tornar a fer una exhibició de capacitat defensiva i, tres dies després del recital a Gernika en l’Eurocopa, va passar per sobre del Ferrol, fins ahir imbatut. Aquesta vegada no va ni necessitar arribar al tercer quart (44-19 a mitja part) si bé, va ser en aquest període quan va enfilar l’avantatge a 30 punts (49-19 i un parell de vegades més).

D’inici li va costar jugar en transició, però quan es va posar a sumar de tres en tres (triples de Mendy i Buch i 2+1 de la francesa), Lino López va haver d’aturar el partit (13-3, 4’). Però no hi va trobar solució. Ni les zonetes, ni les trampes defensives ni, en atac, el típic joc gallec amb cinc obertes –les seves foranes són exteriors– feien mal. Un partit ideal perquè Nádia Colhado, ben enfonsada en la pintura, anés sumant punts de confiança.

De postres, el Ferrol veia l’anella molt petita, a vegades per precipitació, altres per intimidació de l’Uni i la majoria, simplement perquè no convertia ni els pocs tirs còmodes.

El segon quart va ser una festa, una successió de màxims avantatges. La sensació que quan l’Uni volgués, estriparia el matx, es va anar confirmant minut a minut, defensa a defensa, atac a atac. Un triple en transició de Traoré va portar la diferència més enllà dels 20 (38-17, 15’). El Ferrol només podia anotar en alguna porta enrere. Impossible donar-la a dins. I amb el rebot apuntant-se a la festa gironina, la transició gallega no existia.

Quan Araujo va fallar el seu sisè tir (un triple) i Mendy va anotar el seu segon (47-19) la tragèdia es mastegava. L’Uni continuava mossegant la presa sense deixar-la anar. Una combinació preciosa entre Evans –tot el partit jugant per l’equip– i Colhado situava el +30 (49-19), que Mendy igualaria (51-21) alhora que continuava avorrint Prince, defensant-la per davant o en tres quarts. Després de fer el 52-23, Colhado va fallar el seu primer tir i Mendy va anar a la banqueta (27’). Ja no jugaria més. L’Uni va perdre de vista algunes de les seves prioritats i, entre el 57-28 i el 63-49 va passar-se deu minuts anotant només sis punts. Però Surís ja estava més pendent de repartir càrregues que de cap altra idea que, objectivament, no hauria tingut cap sentit.

Teníem respecte al Ferrol, per l’any passat, la seva plantilla i el seu joc, que t’exigeix un plus de concentració o quedes retratat
Èric Surís
20%
en tirs de camp
acreditava el Ferrol a la mitja part (7/35). En el mateix període l’Uni s’enfilava al 50% (19/32)
2
valoració
de María Araujo en els tres primers quarts. I 13 al final. Fins ahir tenia la segona millor mitjana de la lliga (25,7)
El que heu vist de Mendy reflecteix com treballa. Diem que es juga com s’entrena i ella n’és l’exemple. No té cap altra marxa i així ha de seguir
Èric Surís
Hem sortit molt endollades, fent bé la feina i ajustant-nos als seus atacs. Els dos primers quarts són d’intensitat molt alta i de molt pocs errors
Èric Surís
Colhado està en pretemporada. Cada setmana fa passes, però necessita minuts. Va bé que se senti còmoda com avui
Èric Surís
Posats a triar, sempre vols fer 40 minuts com els 20 primers però sabem d’on venim i jugar tot un partit amb aquella tensió és molt difícil
Èric Surís
Si tenen encert, amb el seu talent et fan molts punts. Però no hem estat dures en defensa i així passa el que passa