NBA

Un inici desolador

NBA. L’arrencada de la competició queda marcada per la greu lesió de Hayward, que es va destrossar la tíbia i el turmell esquerre en una caiguda

Només feia 5:15 que el teló del curs s’havia alçat quan The Q, un pavelló sorollós i terriblement calent, va quedar en silenci, glaçat. A la pista i a la grada tothom es va adonar de seguida de la gravetat de la situació, en veure com havia quedat la cama esquerra de Gordon Hayward, que s’estrenava amb els Celtics i estava cridat a ser-ne un dels pals de paller enguany.

El joc va estar aturat força minuts i, mentre metges i fisioterapeutes atenien l’aler i el col·locaven a la llitera, les cares dels jugadors dels Celtics i dels Cavaliers eren un poema. Alguns no volien ni mirar la situació. LeBron, amb qui Hayward va topar fortuïtament just abans de caure malament, va acostar-se-li per mirar de consolar-lo. I és que té una fractura de tíbia i una dislocació del turmell esquerre, cosa que el farà estar molts mesos de baixa i potser perdre’s el que queda de curs.

Amb aquest fet planant en l’ambient, la resta va quedar en segon terme. Ni el primer partit d’Irving a Cleveland com a celtic des de la seva marxa semblava tan important ja per al públic d’Ohio. En tot cas, al final va veure un bon espectacle, amb els Celtics recuperant-se amb cor i orgull del cop moral de perdre un dels pilars (48-30, 20’). De fet, Irving va fallar un triple en el darrer segon que hauria dut el partit cap a la pròrroga. Al final, 102-99 per als Cavs, i amb abraçada sentida a la pista entre LeBron –va vorejar el triple doble (29 punts, 16 rebots i 9 assistències)– i el mateix Irving.

L’anell dels Warriors

Els campions han iniciat el curs igual que el passat, perdent a casa. Ara contra els Rockets (121-122). I això que tot feia una altra cara a la meitat del segon parcial, quan l’equip –va rebre l’anell de campions en els prolegòmens– dominava a plaer (66-49, 21’).

Tot se li va començar a tòrcer en el tercer quart, quan Green, extraordinari fins llavors (9 punts, 11 rebots i 13 assistències), va haver de deixar la pista, amb un esquinç al genoll. Si a això hi afegim que Iguodala no hi era i que Casspi també es va fer mal, els problemes es multiplicaven i els Rockets no van fer-ne fàstics. Amb un Harden inspirat (27 i 10 assistències), van recuperar el terreny perdut i van guanyar després que en la darrera possessió Curry (22 punts) fallés i Durant (20 i 8 pèrdues) anotés el seu tir fora de temps.

DADES

10
assistències
d’Irving en el retorn a Cleveland. Hi va afegir 22 punts (8/17 tirs) i 3 pilotes recuperades.
4
punts
de Chris Paul (2/9 tirs) en el debut amb els Rockets. Això sí, 8 rebots, 11 assistències i 1 pèrdua.

Mirotic, baixa indefinida

L’aler pivot dels Bulls es perdrà l’inici de temporada, ja que se li va diagnosticar una fractura de la mandíbula superior i va tenir una commoció cerebral, després de barallar-se amb el seu company Bobby Portis en un entrenament. Segons fonts de l’NBA, els dos jugadors van mantenir un dur intercanvi de paraules que va derivar en un enfrontament físic del qual Nikola Mirotic va ser qui en va sortir més malparat. En un comunicat oficial, els Bulls van confirmar que estan avaluant-ne l’acció disciplinària. Es dona la circumstància que Mirotic i Portis ocupen la mateixa posició i estaven lluitant per la titularitat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)