NBA

Comencen amb bon peu

NBA. Ricky Rubio i els germans Gasol arrenquen la temporada superant els Nuggets, els Pelicans i els TWolves respectivament, en el cas del base, en el seu debut a Salt Lake City

És un esquitx imperceptible en un oceà de 82 partits, però una victòria el primer dia d’acció sempre ve de gust.

Ricky Rubio amb els Jazz, Marc Gasol amb els Grizzlies i Pau Gasol amb els Spurs van arrencar la temporada a casa i amb triomf, respectivament, contra els Nuggets (106-96), els Pelicans (103-91) i els TWolves (107-99). Cap dels tres va tenir una nit especialment decisiva, però sí que van col·laborar de manera important en els triomfs del seu equip.

Remuntant

Va ser una jornada diferent per a Ricky Rubio, que s’estrenava en partit oficial a Salt Lake City.

Els Jazz, enguany sense els seus dos màxims anotadors de la temporada passada, Gordon Hayward (21,9) i George Hill (16,9), van entrar al partit a peu canviat (21-30) i no va ser fins al darrer quart, amb un parcial d’inici de 25-4 (del 78-83 al 103-87), que van poder certificar la victòria. Alec Burks va ser decisiu en el tram, liderant la segona unitat amb 12 dels seus 16 punts. Quant a Ricky –va entrar set minuts abans del final ja amb 97-86 en el marcador–, va jugar 32 minuts i va acabar amb 9 punts (2/4, 1/5 i 2/3), 5 rebots i 10 assistències. En el que ha de ser el pa de cada dia a Utah, l’equip de Quin Snyder va signar l’acta amb sis jugadors anotant entre 10 i 18 punts. Aquesta matinada, segon partit i segona nit especial per al base del Masnou amb la seva visita a Minnesota, casa seva els últims sis anys.

Com els Jazz, els Grizzlies van començar a remolc (27-34) –8 taps dels Pelicans en el primer quart–, però una vegada van ajustar la defensa van dominar de cap a cap, amb un parcial de 76-57 en els tres últims quarts. A banda dels 25 punts de Mike Conley, va ser clau l’aportació de l’aler de primer any, escollit en la segona ronda, Dillon Brooks, autor de 19 punts sortint des de la banqueta. “Algú va cometre un error no escollint-lo abans”, deia Conley. Marc Gasol, eliminat per faltes i molt exigit amb DeMarcus Cousins i Anthony Davis al davant, va completar el partit amb 14 punts (4/13 i 2/5 triples), 11 rebots, 4 assistències i 3 taps.

Finalment a San Antonio, els Spurs van controlar sempre l’escomesa contra els TWolves, amb 25 punts i 10 rebots de LaMarcus Aldridge dos dies després de signar l’extensió amb la franquícia, i 7 punts (2/5 i 1/3 triples), 7 rebots, 4 assistències i 3 taps per a Pau Gasol, que va sortir de titular.