FEB

La utopia del temps

Lliga Femenina. L’Spar Citylift Girona torna a la lliga 48 hores després del partit d’Eurocopa i ho fa a la pista de l’Araski, un dels equips revelació de la temporada passada, que ha començat amb força

La sensació del temps que et devora és ben present a l’Spar Citylift Girona. Ahir al migdia, l’endemà d’haver situat el 2-0 en l’Eurocopa, set hores d’autocar rumb a Vitòria per jugar avui a Mendizorrotza. Set hores que van servir per fer la preparació teòrica del partit, el visionament de l’scouting. Perquè amb els imprescindibles temps de recuperació no hi ha cabuda per a entrenaments més enllà de la sessió de tir d’avui al matí.

Avui no és probable que a Mendizorrotza hi hagi els més de 2.000 seguidors del segon partit de semifinals, però l’Uni es trobarà un equip en forma –3-1, com l’equip gironí, tot i que les victòries han arribat contra tres dels quatre últims–, i amb continuïtat, ja que l’equip ha mantingut la majoria de peces que el van convertir en una de les revelacions de la lliga passada –semifinalista, juntament amb el Ferrol– i els reforços significatius són Julia Forster i Natalie van den Adel.

Els arribaran reforços

Made Urieta cuida les rotacions. Fins ara, tot i les baixes que han deixat la rotació en vuit peces bàsiques, només la imprescindible Julia Forster supera els 30 minuts (32). És imprescindible perquè Pardo ha estat lesionada, Roundtree encara ho està i Diallo (19 anys) ha hagut de jugar 20 minuts per nit.

Silva i Izaskun García es reparteixen els minuts en la direcció de joc i per fora l’holandesa Van den Adel ha aprofitat la lesió de Tudanca per convertir-se en la màxima anotadora de l’equip (14,2 punts en 29 minuts). L’altra titular ha estat fins ara Aldalur (25 minuts) i la rotació exterior la completen Agirre i algun minut d’Etxarri.

De l’Araski contrasta el seu discret encert a prop de bàsquet (40% en tirs de 2) amb el notable 35,5% en triples, el tercer de la lliga i clarament superior al 28% de l’Uni. En tot cas, sense Tudanca no és un equip de tiradores (15,5 tirs per partit), com ho demostra el fet que només el Guipúscoa n’ha llançat menys (10,5). L’Uni s’enfila als 19,5 per nit.

L’any passat l’Araski va ser un rival molt incòmode, i a Mendizorrotza s’hi ha d’anar a jugar sense excuses, concentrades i dures 40 minuts
S’ha de treure la victòria sense haver-nos entrenat. Caldrà treball tàctic i de vídeo. Portar bé les dues competicions exigeix un ordre
L’Araski ha sumat peces interessants que els fan guanyar prestacions. Saben a què juguen i no serà una sorpresa si torna a estar a dalt
Èric Surís
6,8
rebots d’atac
atrapa l’Araski, l’equip amb menys captures. Només Forster (2,2) és consistent.

Marta Tudanca podria reaparèixer

L’alera Marta Tudanca podria tornar a les pistes aquesta tarda contra l’Uni, encara que sigui pocs minuts. La jugadora de Vitòria es va fer un important esquinç al turmell esquerre fa gairebé un mes i no ha pogut debutar. Contra l’equip gironí va jugar especialment bé el primer partit de les semifinals (15 punts). Tampoc no hi serà encara Margaret Roundtree, l’alera pivot que va donar molt bon resultat el curs passat i que es va lesionar –tendó d’Aquil·les trencat– justament en el primer partit de semifinals contra l’Uni, l’abril passat. És en el tram final de la recuperació, però encara li queden algunes setmanes per pensar a tornar a les pistes. Ho podrà fer perquè ha obtingut passaport espanyol per matrimoni (la veneçolana Silva i la nord-americana Forster ocupen les places de foranes). Pel que fa a l’Uni, Helena Oma ha viatjat, però encara no jugarà.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)