FEB

Una piconadora insensible

Bàsquet. Lliga Femenina. L’Spar Citylift abusa de l’Araski amb la seva combinació de múscul, intensitat i fons d’armari

Mendizorrotza ha patit l’arsenal gironí (53-88) en un partit dominat amb més frescor al primer quart i anant al fang al segon. Amb més 16 i una sortida fulgurant dels vestidors, la segona meitat ha estat un passeig coral per l’Spart Citylift, on tothom ha gaudit, fins i tot quan ha acabat el partit, en conèixer la derrota del Salamanca.

La zona inicial 2-3 del subcampió de lliga ha durat el que Núria Martínez ha trigat en anotar un triple. Gairebé res. Les pèrdues (9 al descans) han estat l’únic llast per les de Surís, que amb el 8-10 a l’equador del primer acte han posat una marxa més amb els dos triples de Mendy. Un 0-10 ha deixat ben encarat un segon quart, molt més travat.

L’equip vitorià ha intentat aferrar-se al matx amb el 17-21 als tres minuts. I el partit ha anat al fang. Aquí, Traoré i Colhado han sabut moure’s també a gust des del tir lliure –set gairebé consecutius–. Un 0-9 ha posat tot en ordre (17-30), amb l’ajuda inestimable del 23% en tirs de dos de les locals. L’exhibició en el rebot (11 més al descans, amb 9 de Colhado) ha estat clau pel 25-41 de la mitja part, amb la brasilera sense deixar cap segona opció de tir al rival.

La intensitat i el ritme no han baixat ni un àpex a la represa. El 0-12 de sortida (25-53) ha deixat el partit sentenciat en una segona part, amb moltes rotacions i en què el joc gironí ha estat coral i molt superior a l’Araski.