ACB

bàsquet

barça

Vells hàbits perdedors

Lliga Endesa. El Barça Lassa es ressent del partit i viatge a Belgrad, se’n va de la segona meitat (44-25) i, tot i dominar el rebot, encaixa la primera derrota

El primer duel exigent quant a desplaçament i partit d’Eurolliga –feia 36 hores que l’equip havia jugat a Belgrad– va passar factura al nou Barça Lassa, que no va estar a l’altura en concentració i intensitat al WiZink Center, sobretot en la segona meitat. Suspens en mentalitat.

Amb la cistella petita per a tots dos equips va arrencar un matx de ritme alt, atacs curts i cap contraatac. Uns llançant de dos i els altres, els de Maldonado, qui si no, de tres. Tres minuts i mig va trigar el Barça, encara a l’avió i amb Tomic de titular, a anotar en un primer quart desastrós en percentatges (5/16 en tirs de camp del Barça i 1/11 en triples de l’Estudiantes). El resultat? 7-7 i 11-11, tot i que els locals mostraven més ganes i agressivitat. Va ser en el segon acte quan es van afinar els canells gràcies a la irrupció d’Heurtel i Oriola. Amb 23-17, tots dos van impulsar un 0-10 (23-27) de parcial. El català va contagiar la seva intensitat al grup i es va fer un fart de cistelles amb la seva especialitat, les continuacions. El premi, un 36-45 en el descans, cimentat també pel 2/17 en triples local.

Tot va començar de zero en la represa, amb el 13-4 inicial. Un excitat Landesberg va fer tots els punts i va posar la Demencia i el partit en una altra dimensió, amb l’empat a 49 a l’equador del tercer quart. Un marcador que Moerman va mantenir en avantatge (55-61) a falta del tram decisiu. L’últim període va arrencar amb un 7-0 i amb Tomic i Pressey enfonsant la nau blaugrana. Amb 62-66 i tornant Heurtel i Hanga a pista, res va millorar. Un 18-4 de parcial, amb dues esmaixades finals de Brown, va escombrar un Barça despistat, apàtic i perdedor.

LA DADA

2/20
en triples
acreditava l’equip de Maldonado en el tercer quart; en el darrer en va fer quatre de deu