NBA

Els Spurs van fent

NBA. Encara sense Leonard ni Parker, enceten la gira per l’est amb una victòria a Miami (4-0). A Dallas, derrota dels Grizzlies tot i l’exhibició de Marc

Els focus els acaparen uns altres, però els Spurs sempre hi són. Ha arrencat un nou curs i, després de setmana i mitja de competició, l’equip texà acredita el millor balanç, sent un dels dos imbatuts (4-0). I això, tenint les baixes dels seus dos principals generadors, Leonard i Parker, tots dos lesionats. El francès ha començat a treballar aquesta setmana amb els Austin Toros, l’afiliat a G-League, a fi de posar-se a to.

En el primer dels quatre partits de la gira per l’est, es van imposar als Heat en un dia especialment inspirat en atac, amb 55,3% en tirs de camp. Tot i això, Gregg Popovich no estava gaire satisfet de l’actuació dels seus: “En fases, nosaltres hem estat mediocres, cometent molts errors.” A Miami, i per primer cop en el present exercici, va encaixar cent punts, si bé es manté com el segon que en rep menys (93,3). La força col·lectiva dels Spurs es va tornar a fer notar, amb sis jugadors anotant en dobles dígits. El millor va ser LaMarcus Aldridge, que va fer-ne 31 amb 7 rebots, seguit de Rudy Gay, amb 22 en 26 minuts sortint de la banqueta. La meitat els va fer en els darrers cinc minuts de tercer quart, quan l’equip va trencar el partit (73-88, 36’). Pau Gasol, titular, va fer el seu millor partit del curs, amb 13 punts (5/8 tirs) i 9 rebots en tan sols 19 minuts.

Marc, desbocat

“No hem fet una prou bona defensa; no els hem sabut frenar. Ens ha faltat disciplina al darrere per vèncer”, raonava el pivot dels Grizzlies després de perdre la imbatibilitat a la pista dels Mavs (3-1). Ell va continuar amb el seu nivell magnífic en atac, amb 26 punts –5/7 triples, però 3/8 tirs lliures–, 11 rebots i 4 assistències en 37 minuts. En els quatre primers partits, Marc Gasol s’està enfilant fins als 25 punts i 10,3 rebots. En tot cas, no n’hi va haver prou. Els de Dallas van fer mal des del triple (11/26) i van acabar amb sis peces anotant més de deu punts. El més destacat, el rookie Dennis Smith, amb 19 (8/12 tirs) i 5 assistències.

Els Jazz, d’altra banda, se situen per primera vegada aquest curs amb balanç negatiu (2-3) després de perdre a Phoenix. Ricky va fer 15 punts (6/15 en tirs, això sí), 11 assistències i 4 rebots, en un partit en el qual els de Salt Lake City van anar sempre a remolc dels Suns.