FEB

Les cares del Gernika

Lliga Femenina. En reconstrucció permanent i amb resultats paradoxals, l’equip basc visita Fontajau amb el record de la pallissa rebuda en l’Eurocopa

Només han passat 17 dies des que l’Spar Citylift Girona va iniciar l’Eurocopa apallissant a domicili el Gernika (57-81) –ves per on, el resultat menys ampli de l’Uni a Europa– però no fa l’efecte que el Gernika que va rendir-se de seguida a La Casilla sigui el mateix que avui visita Fontajau. És un equip amb més d’una cara, que convida a no refiar-se’n. Perquè el mateix equip que està virtualment eliminat de l’Eurocopa (0-3) va vèncer fa només una setmana de 50 l’Estudiantes.

Així doncs, l’equip que trepitjarà avui Fontajau no és ben bé el mateix que va caure fa 17 dies. Ni tan sols el que va atonyinar l’Estudiantes. Respecte a diumenge passat, falta, ni més ni menys, la jugadora amb més punts (15), més rebots (8) i més valoració (17,4), Aisha Sutherland, que, a més, tenia passaport de Belice i, per tant, ocupava plaça de Cotonou. Més elements d’anàlisi: les pivots Marina Bas i Alicia DeVaughn tenen contracte per un mes i, malgrat la qualitat de la russa (que només ha jugat un partit de lliga), no és clar que continuï. DeVaughn sí que marxarà quan Talia Caldwell estigui a punt, a primers de novembre.

Per jugar demà l’equip basc recupera Alston, que en l’Eurocopa havia estat descartada –FIBA Europa no reconeixia la condició de Cotonou de Sutherland– tot i que dijous, novament a Fontajau, recuperarà la plaça.

En resum, moltes situacions provisionals, entrades i sortides que no ajuden a fonamentar un joc. Amb tot, al Gernika, de talent, li’n sobra. Sense qualitat no s’aconsegueix fer 80 punts per partit (màxim anotador de la lliga) amb uns percentatges espectaculars, ni es donen 18 assistències de mitjana (també líder) ni es valora més de 90 (novament el millor). Són dades de primer nivell, per sobre de les de l’Avenida, el Mann –un altre equip ple de talent ofensiu– i l’Spar Citylift Girona.

A l’Uni Helena Oma continua sent baixa pels problemes de menisc. Ja ha començat a prendre contacte amb la pista però encara no pot reaparèixer.

49%
en tirs de camp
acredita el Gernika, el millor de la lliga: 52% de 2 i 42% de 3, també els millors de la LLF
Estan en fase com de pretemporada, però el +50 contra l’Estudiantes fa veure que seran incòmodes
Èric Surís
El Gernika és un equip en creixement continuat. Amb Bas i Alston canvia el seu perfil, però el nucli i l’entrenador són els mateixos
Èric Surís
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)