ACB

Bàsquet

Lliga Endesa

De mal en pitjor (94-97)

Lliga Endesa. El Barça Lassa encaixa la cinquena derrota seguida, aquesta contra un UCAM Múrcia molt seriós i efectiu des del segon quart (33-43, 15’)

El FC Barcelona Lassa ha perdut aquest migdia contra l’UCAM Múrcia (94-97), sumant la cinquena derrota consecutiva, un fet que no passava des del gener del 2008. Els constants dubtes defensius han portat l’equip progressivament a l’angoixa i els d’Ibon Navarro, molt seriosos i efectius, han dominat els de Sito Alonso des del segon quart. Els blaugrana han reaccionat amb tot perdut (75-89, 37’), però ja havien fet tard.

En el primer quart, jugat a un ritme baix d’intensitat, l’equip blaugrana ha anat fent gràcies als punts d’Heurtel (9), però les primeres badades defensives no li han permès agafar cap avantatge significatiu (19-15). Al contrari, l’entrada d’Urtasun pels murcians ha donat el 21-23 a l’UCAM. Després, el Barça ha pagat cara la mala defensa del perímetre que, juntament amb algunes pilotes perdudes, ha permès que els visitants s’escapessin 33-43 (a 4:20). L’equip s’ha refet, i Vezenkov, de molt el millor blaugrana en la primera meitat (10 punts i 6 rebots), ha situat el 48-50 del descans amb una acció de 2+1 carregant el rebot ofensiu.

Tornant, Séraphin i Heurtel han anotat amb facilitat, però al darrere l’equip no feia els deures i els murcians, sense perdre el nord i treballant molt bé en el rebot ofensiu, han anat trobant anotació i han tancat el període amb un 2-7 (67-75, 30’). Carregat de dubtes i tremendament angoixat, el Barça ha entrat molt malament en el darrer quart i ha encaixat un 0-8 que li ha situat el triomf en el terreny de l’èpica (67-83, 32’). Dos triples de Pressey han generat esperança (75-83), però la resposta visitant han estat dos triples d’Urtasun que han certificat la derrota encara amb quatre minuts per jugar (75-89). L’equip no ha aixecat la bandera blanca i un darrer sobreesforç li ha permès situar-se 93-94 a mig minut després de dues recuperacions, però un nou rebot ofensiu (15) li ha acabat de donar el triomf a l’UCAM.

El proper partit de l’equip serà divendres, en l’Eurolliga, contra l’Olympiacòs al Palau Blaugrana (21 h).