FEB

L’última gambada

Lliga Femenina. L’Spar Citylift Girona tanca el frenètic esprint inicial de temporada visitant el Guipúscoa, un rival amb gran capacitat per traduir en resultats una rotació molt reduïda

Després d’un altre divendres a l’autocar l’endemà de partit europeu, l’Spar Citylift Girona torna a la lliga. I no en una pista qualsevol. Al José Antonio Gasca hi juga el tercer de la lliga, que suma les mateixes victòries que l’Uni si bé entre les seves víctimes només hi una un rival amb balanç positiu, el Mann.

La victòria sempre suma, però quan després ve una aturada com la de les dues setmanes vinents –el següent partit és el dia 19 a Fontajau contra el Promete–, afrontar la pausa amb un últim record positiu ajuda tant les jugadores que se’n van a disputar partits amb seleccions (només Mendy i María Conde) com les que es queden i, a més d’uns dies de descans, tindran l’oportunitat de fer una segona pretemporada i millorar aspectes del joc grupal.

Amb sis

Ja és una constant en la majoria de rivals de l’Uni, i el Guipúscoa no se n’escapa. Azu Muguruza té una rotació de sis jugadores (entre els 36,2 minuts de Sarr i els 20,4 de Lara González), perquè la setena, Olabarria, només en disputa 11 de mitjana. És a dir, fora de les sis peces bàsiques la resta dona descansos i prou. Ho corrobora que entre les quatre jugadores que juguen menys valoren 3 (5, 5, 0 i -7).

D’una sola interior pura –i no molt gran–, l’exgironina Toch Sarr, la base internacional croata Iva Brkic –més coneguda com a Iva Ciglar, el seu nom abans del matrimoni– i la polivalent Lyndra Weaver, el Guipúscoa n’obté el 66% dels punts, el 48% dels rebots, el 60% de les assistències i el 69% de la valoració. És clar quin és l’ordre de prioritats. També a l’hora de defensar a dins. El Guipúscoa no arriba a tres triples per partit de mitjana (16). El següent que n’anota menys és el Promete (28).

16
triples en sis partits
ha anotat el Guipúscoa. És qui en converteix menys i amb encert més baix (22,9%).
11
minuts de mitjana
actua la setena jugadora de la rotació basca. En realitat, 6 tallen el bacallà.
És un partit subratllat amb vermell: l’any passat vam perdre aquí, elles duen 5 victòries i fa dos dies del partit d’Eurocup
Èric Surís
Lyndra Weaver és una jugadora versàtil que intervé molt i fa de tot. De triples pots dir que no en tiren i un dia una jugadora te’n fa 4 o 5
Hem intentat preparar bé el partit en la teoria, en el vídeo. I volem sortir molt concentrades per sentir-nos endollades
Èric Surís

Un dia especial per a Colhado

La pivot de l’Spar Citylift Girona torna avui al recinte on va saltar a la fama en una gran lliga. Ja havia jugat a l’Equador, però l’explosió de la temporada passada a Sant Sebastià va ser sorollosa: 16,5 punts (60% en tirs de 2), 9,3 rebots, 1,2 recuperacions i 4,4 faltes rebudes en la fase regular. En els quarts de final, ja amb molèsties al canell, el seu rendiment va baixar una mica.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)