Eurolliga

Bàsquet

Eurolliga

El Barça Lassa torna a somriure (73-51)

Eurolliga. Talla la ratxa de derrotes passant per sobre l’Olympiacòs, en un partit marcat per la protesta del Palau per l’empresonament dels consellers del govern català

El que ha començat com una nit de reivindicació a la grada –un primer quart, amb cinc minuts de silenci sepulcral seguit de crits de “Llibertat, llibertat!”, com a protesta per l’empresonament dels consellers del govern català– ha acabat amb la pròpia reivindicació de l’equip. Després de dues setmanes per oblidar i cinc derrotes a la motxilla, el Barça Lassa ha pogut tastar el sabor de la victòria aquest vespre al Palau. I no ha estat una victòria qualsevol, sinó recuperant el seu millor joc i atropellant el subcampió d’Europa (73-51).

Els de Sito Alonso han sortit un pèl neguitosos i el ritme inicial del partit ha estat grec, amb Printezis fent mal a la pintura. A poc a poc i a partir de la millora defensiva –peces sortides de banqueta com Tomic o Sanders, que ahir debutava després de la lesió, han aportat molta energia– els blaugrana han adquirit el control de la situació, si bé a la mitja part la diferència no era molt gran (32-26). Amb Pressey, pressionant molt al base rival, el Barça Lassa ha reiterat en la feina al darrere, que ha acabat desmuntant l’Olympiacòs que ha perdut fins a 21 pilotes i tan sols ha capturat dos rebots en atac. Això ha fet fins i tot que en el darrer quart, el rival acabés tirant la tovallola i la diferència creixés fins al +22 definitiu.

Seraphin, amb 13 punts ha estat el màxim anotador blaugrana, si bé l’aportació ha estat molt coral.