Eurolliga

El Palau trenca cadenes

El Barça ofega defensivament el fins ahir únic invicte, l’Olympiacòs, i talla una ratxa de cinc derrotes seguides

Es reivindica i marca el camí d’intensitat que fa falta el dia que reapareixen Sanders i Claver

Un altre grec passat per la pedra. Primer va ser el Panathinaikòs, que va caure de 27 punts, i ahir, l’Olympiacòs, de 22. Però a banda d’això, el matx té un valor incalculable perquè talla una ratxa de cinc derrotes seguides i envia un missatge: si l’equip està intens pot derrotar qualsevol. Els de Sito juguen demà a Bilbao i la setmana vinent reben l’Efes al Palau. L’escalada cap amunt ja ha començat. Que es preparin els següents. Sanders i Claver van reaparèixer.

D’entrada, l’Olympiacòs va plantejar situacions de pal baix en què, amb Printezis i Milutinov, Oriola tenia un examen difícil per desgastar el grec. Els de Ioannis Sfairopoulos portaven el ritme del matx aprofitant sobretot els regals en forma de pèrdues dels de Sito en els primers minuts (4). Però després del 7-12 Koponen va assumir el lideratge ofensiu aprofitant que la defensa grega estava més pendent del principal perill ofensiu Heurtel, anul·lat en el primer temps amb 0 punts. Però després d’un primer quart amb màxima igualtat i amb alts i baixos dels dos equips (14-14) el Barça va ser capaç de deixar sense resposta Olympiacòs en atac. La intensitat personificada en Pressey es va contagiar en la resta, fins i tot amb Tomic, i els blaugrana van començar a robar pilotes, a forçar pèrdues rivals i a córrer al contraatac. Els de Sito van agafar un màxim avantatge (23-16) després d’un parcial de 16-4. Els grecs només van ser capaços d’anotar dos tirs lliures en els cinc primers minuts. Però si alguna cosa té un equip com Olympiacòs o un equip de Sfairopoulos és que no perd la calma. Amb Printezis i Papanikolau descansant a la banqueta, els grecs van anar sumant de mica en mica per posar-se dins el matx (29-26). Tot això, abans d’un 2+1 de Séraphin que tancava el primer temps amb dos partits: a la pista i a la graderia.

En la segona meitat, els grecs posaven la por al cos a tothom amb un parcial de sortida de 0-6 que igualava el matx (32-32). Però amb Pressey un altre cop donant l’exemple de nivell defensiu que fa falta per guanyar en l’Eurolliga, els de Sito Alonso van revolucionar el partit. Tot des de la defensa. Després del 35-34, els triples van començar a caure: de Moerman en dues ocasions i de Pressey, que es reivindicava també des de la línia de triple. Si va començar el curs a l’ACB amb un 1/10 des dels 6,75 m contra el Múrcia ja en va anotar quatre i ahir va tornar a estar encertat. Veurem si les defenses continuen passant per darrere els bloquejos i deixant-li espai quan té la pilota al perímetre. El parcial de 0-10 va catapultar els blaugrana (45-34). Però no en tenia prou, el Barça, que va continuar imprimint un nivell d’intensitat brutal recuperant pilotes constantment i minant psicològicament un Olympiacòs que en atac va deixar de jugar amb ordre, fent accions absolutament individuals i al límit de la possessió provocades per la defensa dels de Sito Alonso. El punt d’inflexió va arribar amb la quarta personal de Tomic, fet que va provocar l’entrada d’Oriola. Entre ell i l’eclosió d’Heurtel –fins llavors inèdit en atac–, els blaugrana van trencar el matx enmig d’un festival i Sfairopoulos va donar el partit per perdut, abaixant els braços i no fent jugar la seva estrella, Printezis, en tot l’últim quart. La setmana vinent té una altra guerra més important: duel grec contra el Panathinaikòs. El Barça deixa enrere el malson.

Això que hem fet no és fàcil ni ho aconseguirem sempre, però és el camí que hem de seguir fent en cada partit

LES XIFRES

No hem sabut mantenir el nivell defensiu que exigeix el Barça i no hem estat a l’altura de l’enfrontament
Ioannis Sfairopoulos
Treballo per ajudar l’equip i sempre donaré el màxim. Uns dies tindré més encert i ho faré molt bé i altres no tant
Phil Pressey
La sorpresa més gran era que durant cinc derrotes no veia per enlloc l’equip que érem al principi de temporada
Sito Alonso
Estic més satisfet per la victòria i per la manera com ha estat que no pas per haver tornat a jugar, que també
Víctor Claver
Hem vist el Barça que volem i un ambient espectacular a la graderia que s’acaba contagiant a la pista
Pierre Oriola
21
pèrdues
de l’Olympiacòs, pràcticament totes provocades pel Barça.
11
jugadors
van anotar algun punt a l’equip blaugrana. L’única excepció, el ‘debutant’ Claver.
12
jugadors
havia utilitzat Sito Alonso en el minut 17.

Vezenkov, fora, i Garcia i Kurucs no van amb el B

Una de les sorpreses de la convocatòria d’ahir va ser que Sasha Vezenkov va quedar fora dels 12 escollits. En el seu lloc hi va entrar Rakim Sanders, que reapareixia després de perdre’s tots els partits oficials de la temporada per un problema al canell, i Víctor Claver, que l’1 de juny va ser operat del genoll i que reapareixia. L’entrada de Sanders i Claver va deixar fora Rodions Kurucs i Marc Garcia. El letó i el manresà no van viatjar ahir amb el Barça B per jugar a la pista de l’Araberri avui (18 h). Tampoc ho faran avui. Els dos joves es queden amb el primer equip.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)