ACB

Bàsquet

Lliga Endesa

Un partit per alçar la veu

Lliga Endesa. Indesxifrable fins ara per la seva irregularitat, el Barça Lassa es conjura per assaltar la pista del Madrid i carregar-se d’autoestima. Tavares debutarà en el combinat blanc

Feia quasi vuit mesos, des del 22 de març, que el Barça i el Madrid no s’enfrontaven. No és gens habitual, i menys amb els calendaris actuals, però ho han propiciat les circumstàncies, ja que no van creuar els seus camins durant el play-off i els blaugrana no van participar enguany en la supercopa, a Las Palmas.

El d’avui és un partit de fase regular de Lliga Endesa de l’inici de novembre i, per tant, de transcendència, la justa. Però a tots dos se’ls posaria molt bé la victòria, per la rivalitat i també per reafirmar la seva línia de treball. Aquí, com és lògic, la trajectòria blanca dels últims anys els assigna molt crèdit. Tot al contrari del que passa al Barça Lassa, amb un balanç entre la Lliga Endesa i l’Eurolliga similar al del curs passat (7-6, 53,8% de triomfs) i un trajecte absolutament desconcertant, de muntanya russa. El partit precedent, el de dijous al Palau contra l’Anadolu Efes, va ser dels que fan mal i generen agror, però la imprevisibilitat de l’equip pot propiciar que avui se’n vegi la cara amable, la que mossega al darrere i és agressiva a tots dos costats de la pista. Un cop més, Vezenkov no es vestirà de curt.

Doncic i Tavares

El moment i la incidència de l’eslovè en el joc del Madrid és evident i Sito Alonso sap que, per desactivar el rival d’avui, cal incomodar primer de tot el principal generador: “Per frenar Doncic hem de ser agressius, utilitzar diferents jugadors per defensar-lo, dominar el rebot, no permetre la passada que té per la seva alçada després de bloqueig directe. Hem d’estar preparats per a moltes coses; si no, no seria Doncic.” Amb tot, l’acumulació de baixes –Llull tardarà molt a reaparèixer i les lesions de Kuzmic i Ayón són llargues, també– li ha començat a pesar, sobretot a Europa, amb derrotes seguides a casa contra el Khimki i a Tel-Aviv. En aquest darrer partit, va patir físicament i el seu dèficit en el rebot –el Maccabi va capturar 22 rebots d’atac– el va condemnar.

Precisament, per retrobar la solidesa a la pintura i el rebot, clau per poder imprimir verticalitat en el seu joc, el Madrid ha tancat l’arribada de Tavares, amb contracte fins al 2020. El pivot debutarà avui i Laso n’està encantat: “És ràpid per la seva alçada i crec que s’adaptarà bé al nostre estil. Però hem de tenir en compte que diumenge va jugar als Estats Units i ha fet aquesta setmana trenta o quaranta mil quilòmetres.” A més de Tavares, el Madrid també ha activat Thompkins per al partit.

EN XIFRES

10
peces
del Madrid que avui jugaran han anotat algun triple. Tots, excepte Felipe i el debutant Tavares.
88,5
punts
encaixats pel Barça en les dues derrotes en la Lliga Endesa. Amb triomfs, n’encaixa només 75,2.
El nostre inici pot marcar la resta del partit. Hem de marcar el nostre ritme, defensar dur i minimitzar errors
Facundo Campazzo
Les nostres possibilitats de vèncer depenen del pal baix i d’aconseguir controlar els seus jugadors exteriors
Juan Carlos Navarro
Disposen d’una plantilla llarga i uns automatismes d’anys enrere que els permet afrontar millor les baixes
Sito Alonso
Els equips que són nous estan buscant la seva identitat. Els resultats tenen pes, però el Barça té marge de millora
Pablo Laso
62
clàssics
acumula Navarro, que trencarà l’empat que té amb Epi com el que n’ha jugat més si participa avui.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)