ACB

bàsquet

lliga endesa

Oportunitat perduda

Lliga Endesa. La Penya competeix fins al 61-59 però queda encallada i rep un 14-2 (75-61); el Joventut ha perdut en 20 de les últimes 21 visites a Vitòria

La llegenda negra continua a Vitòria, on la Penya ha perdut 20 dels últims 21 partits. Ahir va desaprofitar una bona ocasió, però les opcions van durar 28 minuts (61-59), fins que els de Pedro Martínez, que ha donat un altre aire a l’equip, van fer un 14-2 definitiu.

La posada en escena de la Penya no podia ser pitjor, amb un parcial de sortida de 17-5, i això va fer que anés a remolc des del salt inicial. Un fet clau si tenim en compte que l’objectiu dels de Diego Ocampo era generar dubtes, posar pressió a un Baskonia que 48 hores abans havia jugat a Rússia en l’Eurolliga i tenia poc marge de recuperació física. Però les moltes facilitats defensives van permetre que el Baskonia obrís forat amb un màxim de 15 punts (41-26) i ni bons minuts d’intensitat de la segona unitat van servir per posar-se per davant (28-22). En el descans la Penya havia encaixat 46 punts (46-35), un registre impossible si es vol tenir opció de donar la sorpresa. Les limitacions interiors accentuaven els tirs exteriors: 17 de dos i 16 de 3.

El segon temps va començar amb una sorpresa defensiva amb una pressió 2-3 a mitja pista i va recuperar ja la primera pilota. L’actitud va canviar. Tres triples seguits de Wayns, Gielo i Richard, i una esmaixada de Birgander van posar la Penya de ple dins el matx (55-53). Però, incomprensiblement, després de fer el més difícil els verd-i-negres van perdre l’ordre en atac i la posició en defensa fent cinc faltes en bonus regalant tirs lliures. Amb 67-59, Ventura es va precipitar en un triple i al contracop Janning sí que el va clavar. Tota la feina, en doina (70-59). En els últims minuts es va voler però ja no es va poder. Va ser una oportunitat perduda.

Tot i que hem competit i estem donant-ho tot, el Baskonia té nivell, i quan baixes el nivell et penalitza molt
Sergi Vidal
Estic satisfet amb la intensitat que hem mostrat, però hem d’anar amb compte amb els alts i baixos en el nostre joc
Pedro Martínez
Era clau la sortida, i no hem estat bé; en canvi, després del descans, hem demostrat la línia que havíem de fer
Diego Ocampo
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)