FEB

Qui és la figura de l’ICL Manresa?

LEB Or. Aleix Duran ha fet un bloc compacte en què nou jugadors juguen entre 14 i 26 minuts i quatre anoten més d’11,3 punts de mitjana

L’ICL Manresa, segon classificat de la LEB Or, amb un balanç de 7-1, està fent tornar boig els scoutings –vídeos per conèixer com juguen– dels equips rivals. No saben a qui frenar perquè Aleix Duran ha construït una plantilla en què nou jugadors juguen entre 14 i 26 minuts i quatre anoten més d’11,3 punts de mitjana: “No és una cosa buscada el tema dels minuts, però sí que teníem clar que volíem un equip en què tots els jugadors fossin importants i se sentissin rellevants, perquè ens permet ser competitius.” El Manresa és a la zona de privilegi i tothom vol tornar a veure el club del Bages a l’ACB: “Des del primer dia dic que pujar a l’ACB ha de ser una conseqüència d’haver fet bé les coses, l’objectiu era fer una bona plantilla i ser competitius. I ho estem fent”, subratlla Duran. Un dels factors clau ha estat que el Nou Congost torna a respirar-se l’ambient de fa anys: “La gent de Manresa ha vist bàsquet ACB molts anys, i és normal que estiguin acostumats al bàsquet de nivell, però els últims anys s’ha patit molt i ara la gent veu que l’equip transmet alegria i s’està recuperant l’autoestima que els últims anys s’havia perdut”, afegeix el tècnic de Terrassa. El Manresa té un president de la ciutat –Josep Sáez–, un director esportiu –Román Montañez– que és un institució al club, i l’equip tècnic de Duran també és de la casa: “És gent identificada al club i a la filosofia, la coordinació amb el Román i el Pere també fa que hi hagi vinculació amb el primer equip i el planter, i el primer equip és el mirall per als joves. Els resultats dels últims anys havien fet perdre aquest segell, ara ens dona una visió de futur d’esperança.” Dissabte el Manresa té un examen de nivell a la pista de l’únic equip invicte (8-0) i principal rival: el Breogán. Duran hi treu importància: “Pot semblar transcendent. Són els líders i, si perdéssim, ens avantatjarien de dos partits. Però ha quedat clar que és una lliga molt igualada i tothom pot guanyar tothom. La LEB Or és una carrera de fons, cal agafar confiança i construir, perquè crec que en la jornada 9 no hi ha un partit transcendental.” El tècnic manresà destaca la filosofia del club: “M’agrada la coherència que hi ha, l’equip està agafant el segell que volíem perquè reforça la decisió del club i la meva feina. El calendari no era fàcil i l’equip tenia un pèl de risc, però estem demostrant que som competitius.”

LA DADA

12,3
rebots ofensius
atrapa el Manresa, el millor equip de la LEB, i 9,1 recuperacions, el segon millor darrere l’Osca.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)