FEB

Un acord de llarg abast

Lliga Femenina. Núria Martínez renuncia a les clàusules de sortida que preveia el seu contracte i l’Spar Citylift Girona s’assegura el concurs de la base per més d’una temporada

“L’Spar Citylift Girona i Núria Martínez han arribat a un acord per ampliar el contracte signat a començament de temporada. El club s’assegura així la continuïtat de la base internacional.” Aquest és el text de la nota que l’Uni va emetre ahir per explicar que ha renegociat el contacte amb Núria Martínez, el fitxatge de més impacte que va fer –i a última hora– l’estiu passat.

Certament, és així, però la realitat probablement superarà de molt el contingut de l’anunci fet ahir. Tot va començar amb una entrevista al programa de ràdio La hora de Lokos, el dia 8 passat, en el qual la base mataronina deixava caure “estem en converses” quan li preguntaven si exerciria la primera de les dues opcions de tall que estipulava el seu contracte, una a finals d’any i l’altra just després de la copa. Aquestes clàusules són ja habituals quan l’Uni aconsegueix una jugadora a un cost inferior al del seu valor de mercat. L’últim –i plorat– cas va ser el de Chelsea Gray.

L’acord amb Núria Martínez preveu la renúncia a aquestes finestres per deixar el club a canvi d’una compensació econòmica i, per tant, el contracte és, ara sí, a tots els efectes, per a tota la temporada i els neguits es dissipen definitivament, ja que Núria Martínez és una jugadora amb molta requesta a Europa, sobretot en les lligues que l’han disfrutat, entre les quals hi ha Turquia, d’on provenen ofertes que maregen, fins i tot dels últims clubs de la taula.

Amb recorregut

Però l’acord, que avui explicaran la mateixa jugadora i el president, Cayetano Pérez, també inclou l’ampliació per a un període que s’anunciarà avui però que probablement serà superior a una temporada. Amb unes altres condicions, és clar, però en contrapartida sense finestres per marxar.

Si aquest punt es confirma, l’Uni podria haver aconseguit –com ja va passar amb Noemí Jordana– que tres mesos hagin estat temps suficient per convèncer la base (que ara té 33 anys) que Girona és una opció esportiva i personal prou interessant per plantejar-se rematar-hi una prolífica carrera esportiva després d’una dècada llarga voltant per Europa en equips d’Eurolliga i d’Eurocopa, que també disputa a Girona.

12
temporades
en competicions europees, 5 en l’Eurocopa (incloent-hi aquesta) i 7 d’Eurolliga.

El valor de l’estabilitat

Ja fa anys que l’Uni ha hagut d’assumir que, sobretot per raons pressupostàries, cada estiu i amb poques excepcions ha de reconfigurar la plantilla. En temporades anteriors el fil de continuïtat l’havia marcat Noemí Jordana. Catalana, identificada amb Girona i amb el club, afegia aquests extres al seu valor esportiu. La seva retirada va ser un motiu d’inquietud afegida en un estiu en què només s’havia renovat tres jugadores. Ja es veurà si Núria Martínez vol assumir un rol de tanta transversalitat com el que tenia l’ara vicepresidenta del club, però l’ampliació de contracte que s’anunciarà avui és un pas important en la direcció de constituir un mínim nucli estable, arrelat i amb pes específic en la plantilla. Aquest aspecte ha estat rellevant en la decisió del club per anticipar la decisió econòmica imprescindible per fer una oferta que Núria Martínez ha acabat acceptant.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)