Eurolliga

La victòria a la brossa (84-81)

Eurolliga. El Barça Lassa, que ho ha brodat en el primer quart (12-38), perd el nord i el joc a la pista del Brose i encaixa la cinquena derrota en set partits

El Barça Lassa ha perdut contra el Brose (84-81) un partit que tenia guanyat després del primer quart, en el que ho ha brodat tant en defensa com en atac (12-38). Després d’aquest primer període, l’equip de Sito Alonso mica en mica ha anat donant corda al rival i els alemanys, que mai han perdut la fe, han anat trobant inspiracions fins a completar una remuntada increïble. És, aquesta, la cinquena derrota en set partits dels blaugrana.

El primer quart ha estat un veritable recital del Barça, com feia anys que no interpretava l’equip blaugrana (12-38). Molt intens en defensa, ha aclaparat el Brose des de tots els punts de vista, anotant pràcticament en cada una de les possessions que ha tingut (17 de 20), falcat en Rakim Sanders al pal baix (11 punts) i corrent a camp obert en cada mínima oportunitat que veia. El ritme de joc i encert, elevadíssims, han minvat considerablement en els primers cinc minuts del segon quart coincidint amb les rotacions, i els locals han reaccionat amb un contundent 16-2 abans del descans (37-49). I el Brose, que s’havia vist mort i enterrat, s’ha refet completament.

Tornant del descans l’enfrontament s’ha mogut en l’equilibri i al Barça li ha costat Déu i ajuda trobar bones situacions ofensives (48-56, 25’). Això, la mala defensa de transició i les pèrdues en primera línia han canviat la cara del partit de manera radical, i definitivament els d’Andrea Trinchieri s’ho han cregut (62-66, 30’). Els blaugrana han focalitzat el seu joc en Séraphin, i la rèplica alemanya, més compensada i amb tota la confiança del món (Taylor), l’han concretat Wright i Hickman (77-74, 36’). I el Barça, que feia estona que havia perdut el criteri, no ha pogut tornar a aixecar-se, incapaç de frenar Zisis en els dos últims minuts.

El proper partit és divendres al Palau Blaugrana (21 h) contra el València.