FEB

Un rival irrecognoscible

Lliga Femenina. Tres setmanes després, torna la lliga a Fontajau amb la visita del penúltim, el Promete, en el qual debutaran Vanessa Gidden i la internacional montenegrina Milica Jovanovic

Torna la Lliga Femenina a Fontajau després de la injustificable aturada per la primera finestra FIBA de la temporada. Per sort, no ha comportat lesions i canvis d’aires a l’Spar Citylift Girona –al contrari, Helena Oma ja està a punt per reaparèixer– però sí al rival, el Campus Promete –l’exequip de Nicole Romeo–, que avui a Fontajau s’assemblarà ben poc al que va iniciar la lliga.

Ofegat per la classificació (una victòria, just abans de l’aturada) l’equip de Logronyo tindrà avui dues cares noves. Una de ben coneguda, la pivot Vanessa Gidden, i l’altra, l’alera pivot internacional montenegrina Milica Jovanovic. Abans de l’aturada ja va arribar un altre rostre familiar a Fontajau, Adrijana Knezevic. I el club té pendent d’anunciar una altra incorporació de nivell, la base internacional grega Anna Stamolamprou, que va disputar l’últim europeu i que feia 22 punts de mitjana a Suïssa abans de patir una lesió que no li ha permès jugar els partits del preeuropeu. Tot plegat, una inversió considerable per mirar de reflotar la nau, que estava amb l’aigua per sobre de la línia de flotació.

Desequilibri

Amb aquests antecedents, aventurar què es trobarà l’Uni a la pista no és fàcil. D’entrada, però, al Promete li sobren pivots. Gidden i Sofia Silva –una altra exgironina– tenen un perfil molt semblant. També hi són Laura Herrera i Leslie Knight. Aquesta última és una alera pivot, com la debutant Jovanovic, si bé la montenegrina, per amenaça de tir, es podria adaptar a la posició de tres.

En canvi, per fora les mancances són palpables. Knezevic, Hall i la base Estebas són tres jugadores per a tres posicions, amb els minuts que pugui ajudar Jovanovic. La rotació de base és sempre una aposta –per això fitxen Stamolamprou– i, amb tants canvis, quatre de les cinc titulars en un futur immediat acabaran sent diferents a les que van començar la temporada.

Pensar en un mateix

Quan l’scouting té un valor relatiu, com avui, els al·licients poden multiplicar-se. D’una banda, no és d’esperar un concepte col·lectiu gaire treballat en el rival i sí inspiracions i motivacions individuals. En el cas de l’Spar Citylift, la derrota a Sant Sebastià en el partit d’abans de l’aturada li va fer perdre el marge de tranquil·litat en la cursa per a la copa. Després d’aquesta jornada encara en quedaran cinc per al tall, però les victòries van sent cada com més imprescindibles perquè el Guipúscoa en suma una més –i l’objectiu gironí ha de ser un dels dos primers llocs per evitar els quarts de final–, el Mann i el Ferrol tenen les mateixes– el Gernika (derrotat ahir a Vitòria) en té una menys igual com l’Al-Qázeres i el Sant Adrià, i el Cadí (3) afronta aquest tram de calendari amb l’expectativa d’haver recuperat Georgina Bahí.

La 8a jornada

Araski - Gernika

73 - 62

Zamarat - Perf. Avenida

12.30 h

Estudiantes - Al-Qázeres

12.30 h

Mann Filter - Snatt’s St. Adrià

18 h

Bembibre - Cadí la Seu

18.15 h

Spar Citylift Girona - Promete

18 h

Uni Ferrol - Guipúscoa

19 h

3
exjugadores
de l’Uni juguen amb el Promete: Adrijana Knezevic, Sofia Silva i Vanessa Gidden
Amb Núria Martínez ja estàvem tranquils per la seva professionalitat, però renovar-la és una alegria i un privilegi per al projecte
El rival ha canviat com un mitjó. Per molt que hi hàgim pensat, tindrà una cara nova. No serà un equip de baix, té un potencial diferent
Hem aprofitat la setmana llarga per fixar-nos en nosaltres. Obsessionar-se amb l’‘scouting’ seria un error
Èric Surís
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)