ACB

Segon triomf en dos dies del Barça sobre el València (79-74)

Lliga Endesa. Heurtel, Sanders i Séraphin han acabat per trencar la resistència del rival, molt més combatiu que divendres

Sense la brillantor de divendres, el Barça Lassa ha tornat a superar el València al Palau (79-74) i l’atrapa en la classificació, amb 7-2 de balanç, a un del Madrid, que es manté líder. El combinat blaugrana ha estat qui ha dut quasi sempre el pes del partit, però no ha estat capaç d’estacar el triomf fins els últims segons. En gran part, per la inspiració de Green, esplèndid tot i el marcatge al qual ha estat sotmès.

A l’equip, li ha costat entrar en joc. Tant, que quan ho ha fet, s’havia consumit gran part del primer quart (5-11, 7’) i Sito Alonso havia fet entrar en pista la segona unitat per dotar de més energia l’equip. Amb dificultats per trobar el triple –el València n’ha tingut especial cura després del partit de divendres–, la feina de Tomic a la zona ha estat important per donar la iniciativa en el resultats als blaugrana. La inèrcia l’han aprofitat tots els titulars han tornat a la pista i la distància en l’electrònic s’ha estirat (35-24, 19’). El punt negre d’aquest tram ha estat la tercera falta de Heurtel.

Tornant de vestidors, Green, ben aturat durant la primera part, ha alçat la veu per mantenir els seus vius en el partit. Els blaugrana han intensificat la defensa moltíssim a finals de tercer quart –tres cistelles consecutives de contracop–, però el València no s’ha desenganxat del partit fins el darrer minut. Llavors i, després d’un altre triple de Green (73-70) una acció personal de Sanders i una altra d’Heurtel han segellat el triomf blaugrana.

Seraphin, amb 19 punts ha estat el millor del Barça Lassa.