FEB

Entre totes ho fan tot

L’Spar Citylift Girona transita molts minuts amb poc marge en el marcador però amb sensació de superioritat sobre el Promete

La diversitat de recursos i la frescor de la rotació en l’últim quart sentencien

L’Spar Citylift Girona no va passar angúnies per derrotar el Campus Promete sobretot quan en la segona meitat a les visitants se’ls va reduir l’argumentari. Posant-hi més rigor, talent i varietat de recursos n’hi va haver prou per doblegar un equip que quan estigui complet i treballat sumarà victòries. Però ahir encara no. El partit no transcendirà més enllà de la victòria, però al llarg de la temporada d’aquests per força n’hi ha d’haver uns quants.

Al Promete li va costar tant entrar en el partit que quan se’n va adonar perdia per 16-4 i sense que l’Uni fes un bàsquet prodigiós. Gidden, en la seva estrena, es jugava tots els tirs que considerava necessaris però sense cap encert i el rebot era gironí però no hi havia la sensació de martell piló que ha ofert l’equip altres tardes. Quan el Promete va fer debutar Jovanovic se li van obrir les opcions des del perímetre –inexistents amb Knezevic i Hall, molt erràtiques tot el partit– i la continuïtat en la defensa zonal del segon quart –el Promete les alternava en funció de si havia anotat o no– va capturar l’Uni en una teranyina que es va concretar en 2 punts anotats en cinc minuts i un 18-19 que va forçar la intervenció de Surís. En atac costava una barbaritat generar qualsevol mena de desequilibri a partir de la rotació de la pilota.

Del temps mort l’Uni en va sortir amb una capacitat anotadora superior des del triple. Dels 15 punts posteriors (33-25), 12 van venir des de l’arc (dos de Rosó i dos més de Romeo) i la fe del Promete en l’estratègia zonal va decaure. A la mitja part, 33-27.

Gidden s’hi posa

Vanessa Gidden va anar creixent a partir de l’encert i seus van ser els 11 primers punts del Promete en el tercer quart (46-38). Però l’Uni, sense cap brillantor, era un punt més eficient. Colhado va començar a castigar Gidden en defensa amb tirs oberts i l’atac de l’Uni se sabia més equilibrat que el del rival. Fins al minut 28 no va arribar el primer bàsquet que no fos de Gidden (Knezevic, 48-40). A tot aixo, al Promete li havien assenyalat cap falta en el quart –va acabar amb tres– i tot plegat ajudava a evitar que l’Uni portés la diferència més enllà dels 10 punts (50-42 en l’últim descans).

Cames fresques

Una de les diferències de l’Uni amb la majoria de rivals és la llargada de la plantilla. Surís va fer entrar Evans, Conde i Alminaite en l’últim quart i, amb pocs minuts a les cames, van fer mal d’inici. Quan Núria Martínez va acabar el contraatac del 58-44 (màxim avantatge) el tècnic visitant va demanar un temps mort, conscient que, a més de la diferència de qualitat, el partit també se li escapava per la rotació. Poc després, Alminaite culminava una gran acció d’Evans (62-44) i Elorduy tornava a aturar el partit, gairebé com a senyal de rendició.

El final plàcid (71-48) va servir perquè Helena Oma –que tornava a les pistes després d’un mes llarg de baixa– i Laura Roig tinguessin el premi de jugar els tres últims minuts.

34
dels 71 tirs de camp
del Promete van acaparar les exgironines Knezevic (5/20) i Gidden (7/18)
Ens ha costat entrar en el ritme de competició. No és preocupant perquè venim de l’aturada, d’entrenar molt però no de jugar partits
En la primera meitat ha faltat un xic de duresa i a mesura que ha avançat el partit i en la segona meitat ja hem fet un partit més complet
Ells han apostat per la zona i hem tingut la paciència per trobar una passada més i buscar tirs alliberats per fer un parcial
Si sumes la manca d’agressivitat i la inactivitat et porta a cometre errors. Ho hem millorat i hem encarrilat el partit