Bàsquet

Lliga Endesa

Aquest és el camí

Lliga Endesa. Sense el vernís de brillantor de divendres, el Barça Lassa es manté sempre ferm i torna a desfer-se d’un combatiu València, amb menció per a Sanders, Séraphin i Heurtel

El d’ahir era el cinquè duel per als dos equips en els últims deu dies. El calendari genera desgast i aquest fet va quedar palès en un ritme no tan viu com altres dies i molts errors forçats i no forçats (30 pèrdues entre ambdós). Sigui com sigui, el Barça Lassa va embutxacar-se un partit gens fàcil, sabent mantenir a to les escomeses del rival fins als darrers segons, i que el situa segon –empatat amb tres equips més–, darrere el líder, el Madrid.

Inici apàtic

Els dos equips van començar el partit freds, imprecisos i concedint molt rebot d’atac al rival. Els blaugrana hi van entrar especialment erràtics, i els seus errors els castigava el València que, amb Pleiss de protagonista –ja fos en continuacions o rebot ofensiu–, va obrir forat gairebé sense voler-ho (5-11, 7’). Sito va iniciar les rotacions, a la recerca de la fluïdesa i tensió defensiva. Pressey i Tomic van personificar la variació d’escenari. Hi havia dificultats per trobar el triple –els taronja hi van tenir cura després del partit de divendres–, i la producció del croat a la pintura va ser vital per girar la truita. La inèrcia adquirida, també al darrere controlant el rebot defensiu, van aprofitar-la els titulars per imprimir una marxa més en ritme i disparar-se (35-24, 19’). En la mitja part, +8 per als blaugrana, però el peatge d’una tercera falta prematura a Heurtel.

Resistència

Green, ben aturat en la primera part, va aparèixer a la tornada de vestidors i, entre això i l’abnegada tasca de Pleiss frenant Séraphin, els visitants es mantenien molt a prop. Però, el Barça Lassa també feia exhibició dels seus recursos. Sanders volia assumir responsabilitat i l’equip obria forat amb transicions per l’activitat defensiva en primera línia (58-49, 39’).

El mèrit taronja va ser no defallir mai. Aquí, Sastre, amb dos triples –un al final de tercer quart i l’altre arrencant l’últim–, va tornar-lo a la vida, i ho tornarien a fer Pleiss i Green. Molts cops traient suc dels errors locals (66-64, 36’). I amb els blaugrana posant pilotes a dins a Séraphin, i els taronja replicant-lo des de l’arc, es va arribar a l’últim minut amb 73-70 i tot obert. L’equip va saber actuar amb serenor, donant les pilotes a Sanders –pletòric, un altre cop– i Heurtel, que van resoldre la situació amb dues cistelles seguides. Per segon partit consecutiu, Navarro i Claver no van jugar.

No hem liquidat el partit quan ho hem pogut fer, però hem mantingut sempre la calma i trobant situacions bones en atac
Sito Alonso
Hem cregut en les nostres possibilitats i potser al final ens ha faltat un punt per defensar les últimes dues jugades
Txus Vidorreta

LA DADA

Hem abusat una mica del bot en el primer quart, però l’entrada de Pressey ha ajudat. Ha contagiat la resta
Sito Alonso
19
punts
amb 8/11 tirs de camp d’Erick Green en la segona meitat. A l’escorta el van defensar Pressey, Hanga, Sanders i Koponen.