FCBQ

La final, ajornada ‘sine die’

Lliga Catalana. L’havien de disputar aquest diumenge a Reus el Barça Lassa i el MoraBanc, però la FEB va requerir que se suspengués

La Lliga Catalana d’enguany corre el seriós risc de no tenir campió. La federació catalana (FCBQ) va anunciar ahir a la tarda que la final d’aquesta edició se suspèn sine die després que la FEB li requerís fer-ho al·legant que aquesta cita no es trobava en el calendari oficial aprovat per la seva assemblea de l’1 de juliol passat. Un argument molt fràgil, però que de rebot li serveix per justificar que les LEB (Or i Plata), en canvi, no s’aturin per les finestres FIBA. El Barça Lassa i el MoraBanc havien d’enfrontar-se aquest diumenge a Reus, amb Esport3 en directe (12.30 h), i trobar una nova data que els pugui satisfer s’entreveu dificilíssim. I directament ja impossible si l’equip blaugrana disputés el play-off o la final a quatre d’aquest curs a l’Eurolliga.

Molts entrebancs

Sempre és difícil encaixar el torneig en el calendari, i aquest curs més, sobretot per la participació del Divina Joventut en la prèvia de la Champions League. Això ja va motivar que l’única semifinal –el Barça Lassa accedia directament a la final com a campió– es disputés el 8 de setembre, a principi de pretemporada. I tots els clubs implicats van pactar que la final es fixés el 26 de novembre, coincidint amb l’aturada de la Lliga Endesa. En el comunicat fet públic ahir per la FCBQ, es va subratllar que la FEB els va enviar un seguit de cartes –“l’última de les quals, amb data de 18 d’octubre”–, en què se’ls manifestava que el duel no es podia jugar. “Ens va recordar que tots els presidents autonòmics vam aprovar no posar partits en les finestres FIBA”, va dir ahir Joan Fa, president de la catalana, que va subratllar que s’havien fet moltes gestions, fins a última hora i també en altres àmbits, com la FIBA i el CSD (Consell Superior d’Esports), però que no han fructificat.

Fa va lamentar que no hi hagi hagut voluntat per reconduir la situació –per part de l’altra part, com és lògic–, a través del diàleg: “És una situació que no és agradable. Hi ha persones que tenen ètica i moral, i n’hi ha que no. Els acords que no estan escrits, malament. Fa uns mesos no sabíem què passaria i pensàvem que parlant la gent es pot entendre. Vam trobar-nos el calendari col·lapsat i no podíem preveure el que ha passat.” “L’any que ve haurem de ser més curosos amb aquest tema. Cada any és més difícil organitzar la lliga, però hem de mantenir els esforços”, va concloure el president, que va remarcar que es tornaran els diners a les persones que ja havien adquirit entrada.

Hi ha persones que tenen ètica i moral i n’hi ha que no. Els acords que no estan escrits, malament
Joan Fa
La FEB ens va requerir suspendre la celebració. Hem fet gestions amb la FIBA i el CSD, però no han estat positives. Ha estat difícil, però és el millor per al bàsquet català
Joan Fa
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)