Eurolliga

Bàsquet

Eurolliga

Virtut polivalent

Sense descans. Itoudis confia en Clyburn (38 minuts, 21 per fora i 17 per dins) en una nit amb baixes

En la línia d’apostar per jugadors petits adoptada per Itoudis, Will Clyburn (2,01, 1990) va tenir un paper essencial. L’absència d’Andrei Vorontsevitx per unes molèsties i el plantejament tècnic el va fer moure tant en les posicions de tres –defensant Sanders– com de quatre, al costat d’Antonov actuant de cinc. La lesió d’Othello Hunter –només va jugar el primer quart– encara el va carregar més de minuts.

De fet, el nord-americà va jugar, sense descans, el segon, el tercer i l’últim quarts. Ja s’havia acostat als 38 minuts en el primer partit de l’Eurolliga, a Milà (15 punts i 12 rebots i 28 de valoració), una sobreexplotació que va fer que fins i tot Itoudis li demanés disculpes al final. “Ha estat el nostre factor X. L’havia de mantenir en pista pels grans minuts que estava jugant”, va argumentar el tècnic grec.

Clyburn sempre va jugar d’aler els 8:12 que va actuar en el primer quart. Va començar per fora (4 minuts) i va acabar de quatre (6) en el segon, va tornar al perímetre –és un parlar, amb tants minuts del CSKA amb cinc oberts– en el tercer període i va jugar novament de quatre l’últim quart. Però els duels més espectaculars van ser amb Sanders. El final del segon quart i el final de l’últim són justament els moments en què més va patir el Barça.

Vezenkov, ni ahir ni demà

Sasa Vezenkov –convocat al partit, igual com Rodions Kurucs– va encadenar el sisè partit d’Eurolliga sense ni un segon disputat. L’última vegada que va jugar va ser a Milà, el 26 d’octubre, fa més d’un mes. El búlgar ha estat menys de 40 minuts en pista, repartits en els quatre primers partits, i després ha desaparegut. Però és que tampoc jugarà demà a Saragossa perquè continua donat de baixa a l’ACB.

Tampoc no va jugar Juan Carlos Navarro, que sí que estava inscrit. El capità no arriba als 13 minuts disputats en els últims cinc partits de l’Eurolliga. Ahir, amb un rival d’un altíssim component físic, no va ser el seu moment, però tampoc el de Pau Ribas (2:33 minuts), que té una condició atlètica millor.