FEB

La quarta consecutiva

EBA. El Bàsquet Girona amplia la seva ratxa positiva i continua segon de grup després de superar el Collblanc, en un partit en què va anotar 11 triples

b. girona 82 collblanc 72

BÀSQUET GIRONA:Costa (17), Juscafresa (7), Suskavcevic, Valera i Pascua (12) –cinc inicial–; Cuéllar (12), Manchón (13), Alzamora (4), Ramos, Dos Santos (4) i Kobic (13). 23/47 en tirs de dos, 11/26 en triples (3 Costa i Manchón, 2 Pascua, 1 Juscafresa, Cuéllar, Kobic) i 3/6 en tirs lliures. 37 rebots (12 Alzamora), 17 assistències (6 Costa) i 81 de valoració (22 Costa).ARACENA AEC COLLBLANC:Figuerola (8), Ávila (15), Juan (4), Soto (14) i Álvarez (14) –cinc inicial–; Vives (2), Belver (4), Pagès (6), Galbete (5), Guzmán. 22/37 en tirs de dos, 6/20 en triples (2 Figuerola, Pagès i Álvarez) i 10/24 en tirs lliures. 31 rebots (9 Belver), 8 assistències (2 Álvarez) i 71 de valoració (20 Soto).PARCIALS:27-16, 17-18 (44-34), 15-18 (59-52) i 23-20 (82-72).

Cada cop més sòlids, més forts. El Bàsquet Girona va sumar ahir la quarta victòria consecutiva, un triomf que confirma una dinàmica positiva i una ratxa que el manté segon en solitari del grup. Ahir, victòria contra un rival directe en la classificació tot i les baixes dels lesionats Jaime Llano i Raimon Carrasco, tot i disposar només de sis tirs lliures, i en un dia especial: la presentació de tots els equips del club a Fontajau en l’últim partit de l’any a casa.

Amb la millor entrada de la temporada, l’afició va gaudir de valent amb la proposta de Quim Costa i la intensitat del seu equip des de l’inici. La defensa i el control del rebot van permetre als locals portar un ritme viu, anotar 27 punts en el primer quart i aconseguir un trencament important en el marcar als tres minuts del segon quart (32-16).

Debut d’Edu Ramos

El rival, amb Edson Ávila com a principal argument –13 punts en la mitja part– va aconseguir aturar l’empenta gironina i mantenir les seves aspiracions en el descans (44-34). En aquest segon parcial va debutar el júnior Eduard Ramos, que ja havia entrat en la convocatòria la setmana passada contra el Roser. El Collblanc, amb més encert de fora, va arribar a acostar-se a cinc punts a mitjan tercer quart (51-46), però el Bàsquet Girona va saber sempre conservar la iniciativa, recolzat en els triples i el joc a camp obert.

Al final, els jugadors de Quim Costa no van patir pel triomf, en un darrer període (23-20) en què tampoc va afluixar l’habitual intensitat defensiva del conjunt gironí. El 11/26 en triples i el control del rebot (6 captures més), amb un Alfons Alzamora espectacular (12), va ajudar i molt a sumar el vuitè triomf del curs.