Eurolliga

Bàsquet

Eurolliga

Es veia venir

Malson. Novament els bases, Sloukas i Wanamaker fan anar de bòlit el Barça, sobretot quan coincideixen

No és la primera vegada que passa, però ahir va ser molt evident el problema que causa al Barça Lassa quan a davant hi ha bases amb la presència física i la capacitat de trencar el rival o de generar joc que tenen –en nivells diferents– Kostas Sloukas i Brad Wanamaker. Quan Obradovic –que va optar per jugar molts minuts amb homes grans– els va posar tots dos junts en pista, els problemes es va multiplicar.

El problema amb Sloukas va ser sobretot el seu joc de dos per dos. Si no hi havia continuació, el grec acabava anotant safata amb facilitat. Així van arribar sis dels seus 10 punts en la primera meitat. I quan era Seraphin el pivot que defensava el company de Sloukas que pujava a bloquejar, les dificultats eren molt evidents perquè el forat defensiu era doble.

Per defensar-ne un, es podia arribar a trobar una solució. Amb Sloukas hi van ser Heurtel, Pressey i també Adam Hanga, que va tornar a carregar amb la feina de defensar el base rival. Però quan coincidia amb Wanamaker en pista, aleshores era Heurtel qui s’havia d’encarregar del nord-americà.

El ritme és d’ells

Batalla globalment perduda, tot i que en l’últim quart va ser una injecció de caràcter de Pressey la que va propiciar l’última revifada blaugrana. Va ser el nord-americà el base protagonista de les millors accions del Barça, com una a l’inici del segon quart quan va lluitar amb fe a camp propi per una pilota i va acabar anotant un 2+1 que li donava l’últim avantatge consistent al Barça (31-24).

Al final, els bases blaugrana van perdre fins i tot la batalla de l’anotació (17 punts contra 33 del rival) i, tot i que el balanç assistències/pèrdues va ser millor el d’Heurtel (+7) que el de Wanamaker i Sloukas junts (+5), el ritme el va tenir l’equip turc des del segon quart.

33
punts
van sumar Sloukas (17) i Wanamaker (16), dels 83 punts del Fenerbahçe.
+7
de balanç
d’assistències i pèrdues d’Heurtel, +1 Pressey, +3 Sloukas i +2 Wanamaker

La millor entrada de la temporada al Palau

Els 6.437 seguidors que es van aplegar al Palau Blaugrana –tot i el festiu, el pont i la manifestació de la vigília a Brussel·les, constitueixen la millor entrada de la temporada al Palau Blaugrana. Que el rival fos el campió de l’Eurolliga hi devia tenir alguna cosa a veure, però sigui com sigui l’assistència se situa molt a prop del ple real de la instal·lació –hi ha seients que no permeten tenir visió directa a tota la pista i no es consideren útils– i supera de molt les dues millors entrades, que havien estat contra els dos equips grecs, l’Olympiacòs (5.743) i el Panathinaikòs (5.424). En la Lliga Endesa la millor entrada correspon al partit de la primera jornada, contra el Baskonia (5.562 seguidors), seguit del matx contra el València (5.420).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)