ACB

La cinquena, a la sisena

Lliga Endesa. El MoraBanc guanya el seu primer partit lluny dels Pirineus encomanat a la determinació de Jaka Blazic, que l’enlaira en l’últim quart

Sempre a remolc, sense clarividència ni encert, a peu canviat i superadíssim en la pugna sota els cèrcols –els locals van anotar 17 punts després de rebot ofensiu, tots en els tres primers quarts–, la capacitat de sofriment i el fet de no claudicar cada vegada que els locals esquerdaven el marcador va permetre al MoraBanc Andorra sumar ahir la cinquena victòria de la temporada. La cinquena i la primera lluny dels Pirineus després de sis intents. Amb personalitat, quasi tanta com la que té Jaka Blazic, tossut i tenaç i que amb nou punts i vuit rebots en l’últim quart va enlairar els tricolor.

Va fer-ho només arrencar-lo quan l’equip cedia 47-41, carregant-se’l a coll fins a portar-lo al 47-47 interpretant el joc des de la verticalitat. I va tornar-ho a fer quan el marcador era de 58-52 a quatre minuts per culpa de la inspiració de Chery. L’enèsim sobreesforç concretat en la tenacitat de Blazic (58-56) i completat amb dues finalitzacions de Karnowski –un 2+1 (58-59) i una cistella després de rebot ofensiu ja en l’últim minut (60-61)–, dos tirs lliures de Jaime Fernández a quinze segons del final (60-63) i un rebot defensiu de l’eslovè infatigable nou segons després.

Accions decisives per acabar donant sentit a l’obstinació de l’equip, que va entrar sense intensitat ofensiva i acumulant errors en el tir, condemnant-se a jugar des del dubte i la precipitació.

Tocava agafar-se al partit, patir i guanyar per la motxilla que portàvem a fora. Hem tingut molt bona actitud