FEB

bàsquet

LEB Or

Els nens es van fent grans

LEB Or. El Barça està complint l’objectiu del filial: els joves tenen minuts i responsabilitat

Més enllà dels resultats, el Barça B està assolint el seu objectiu: fer créixer els seus joves. Els nens es van fent grans i ho estan fent de forma accelerada. Tenen minuts i responsabilitat. Enguany es va apostar per no tenir veterans com altres anys perquè els joves de l’equip ja tenien un o dos anys d’experiència. I l’aposta, que sempre comporta un risc, està sortint rodona.

On segurament es veu més accentuadament l’eclosió dels jugadors és en el joc interior. A l’estiu, amb la marxa de Jordi Trias –l’MVP de la LEB Or– al Manresa, el Barça B es va plantejar fitxar un interior, però no ho va fer. Va fitxar un jugador que ajudés si els joves anaven al primer equip i va incorporar Koon, un complement. Això ha donat un paper principal a Herun i a Atoumane Diagné. L’ucraïnès, de 23 anys, ha jugat 28:54 minuts de mitjana amb quasi dobles figures de mitjana (14,9 punts, 8,3 rebots i 22 de valoració). Herun està clarament preparat per jugar a l’ACB. Si no fos perquè Tomic té el pes que teòricament hauria de tenir, Herun podria treure el nas al primer equip. Per intensitat i agressivitat no estaria al darrere del croat.

Qui està experimentant un creixement meteòric, per sobre del previst, és Diagné, encara de 18 anys –el 31 de desembre en fa 19–. Amb més de 20 minuts, té una mitjana de 6,8 punts i 7,7 rebots. Herun és el tercer millor rebotejador de la LEB, i Diagné el quart.

No es fitxarà cap base

Amb Arnas Velicka (18 anys) a Lituània per motius personals, el Barça no es planteja fitxar cap substitut. Continuarà apostant per júniors, igual com ha fet, per exemple, amb el croat Samanic en el joc interior. Pol Figueras (19 anys) està guanyant en confiança i al seu costat Aleix Font (19) està fent eclosió. Ells dos i Diagné s’entrenen amb el primer equip. El perímetre, sense el lesionat Marc García i amb pocs partits de Kurucks (5), també ha servit perquè Sergi Martínez pugui anar fent el seu camí pas a pas per arribar al primer equip. Max Esteban, també de 19 anys, i Nedim Dedovic, de 20 (millor triplista de la LEB amb un 54% i 23/42), també estan fent un pas endavant.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)