ACB

bàsquet

joventut

La Penya ha perdut 32 dels últims 38 desplaçaments

Lliga Endesa. És l’assignatura pendent dels últims tres cursos a l’ACB però enguany, a banda de Las Palmas, han estat a punt de guanyar a tot arreu

El Divina Joventut competeix allà on va però, fins avui, encara no ha aconseguit endur-se el botí en cap dels desplaçaments. És l’assignatura pendent dels verd-i-negres, que, juntament amb el cuer, el Betis, són els únics que no han guanyat cap partit lluny de casa (0-5). El tècnic Diego Ocampo subratlla quin és el factor que creu que li falta al seu equip, després de quedar-se més a prop que mai a Fuenlabrada de guanyar el seu primer desplaçament, ja que anava dominant amb una renda de 19 punts en el segon temps: “La victòria a fora és molt cara i cal tenir-ho en compte, i a fora s’ha de jugar amb més personalitat de la que estem mostrant.”

Ja ve de lluny

En les últimes temporades els desplaçaments han estat un factor complicat. La temporada passada, els verd-i-negres van perdre 14 dels 16 desplaçaments. Això sí, les dues victòries li van valer el bitllet de la permanència, perquè van ser a Manresa, en un moment molt crític, i a la pista del Betis, en un moment clau perquè era un rival directe. La temporada anterior, amb Salva Maldonado a la banqueta, dels 17 partits se’n van perdre 13. La suma dels últims tres cursos és de 32 derrotes en els últims 38 partits. Per Ocampo barrejar temporades no aporta res positiu: “És important separar una temporada de l’altra perquè els jugadors són diferents i també perquè es pot acumular una motxilla d’altres temporades, i això et suma en contra; és important anar descarregant la motxilla d’una temporada a l’altra i d’una jornada a l’altra. Hem de girar full ràpid. Nosaltres tenim un lema que és que les derrotes ens marquen el camí a seguir, a fora hem fet el millor partit de la temporada, però un partit de 25 minuts, i això no és suficient.”

LES FRASES

Hem de separar els resultats d’un curs i els de l’altre; són jugadors diferents i això només fa acumular pressió a la motxilla
Guanyar a fora és molt car i s’ha de jugar amb més personalitat de la que estem mostrant fins ara
Diego Ocampo

Wayns, als Estats Units per renovar el visat

El Divina Joventut té en les pròximes dues setmanes dues autèntiques finals, encara que estiguem al mes de desembre. El Tecnyconta Saragossa diumenge i el Burgos dissabte següent són dos rivals directes i a l’Olímpic no es pot fallar. Però no és la setmana ideal per preparar el duel. Malik Wayns és als Estats Units, on ha anat a renovar el visat. En principi té previst tornar dijous, però Patrick Richard també havia de fer el mateix fa dues setmanes i no va jugar a Màlaga. Richard ahir va estar malalt i el seu substitut és Pep Busquets.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)