Eurolliga

bàsquet

barça

El Barça Lassa no aixeca el vol a Madrid (87-75)

Eurolliga. Ha arribat a perdre de 21 (75-54, 32’) i es queda a dos triomfs ja del ’play-off’

El Barça Lassa no ha donat la talla aquest vespre a la pista del Madrid i la derrota (87-75) l’allunya ja a dues victòries del vuitè, el que marca el tall pel play-off. L’equip quasi sempre ha anat a remolc i, en l’arrencada de l’últim parcial, feia l’efecte que podia rebre de valent, quan el rival l’estava atropellant (75-54, 32’). Una reacció final d’orgull ha maquillat una mica el resultat, però no les sensacions, lluny de ser les exigibles.

La tensió i les imprecisions han protagonitzat el primer tram de partit, fins que Campazzo s’ha apoderat del tempo (8 punts i 1 assistència en els primers cinc minuts). A poc a poc, els blaugrana han ajustat la defensa i, tancant el rebot defensiu, han restablert la igualtat al final del primer quart. El nivell físic era molt alt i Sito Alonso es va guanyar una tècnica per queixar-se als àrbitres. Va ser en un mal moment, el millor dels blancs ja que es van distanciar trobant l’encert de l’arc i fent mal a la zona, en badades defensives o a través del rebot d’atac (37-28, 17’). Heurtel, en accions personals, va sostenir l’equip, que arribaria a la mitja part amb un 40-38, després dels rèdits extrets de Navarro del tir lliure.

A la tornada dels vestidors –i amb Ribas inicialment de base–, tot ha anat malament. De seguida, el Madrid ha trobat el ritme ofensiu i, amb Tavares intimidant al darrere, ha adquirit velocitat de creuer. A cop de triple, ha ampliat la diferència fins a un +16 a final de tercer quart després d’un triple camp a camp de Doncic (68-52). El Barça Lassa era incapaç de teixir un atac amb cara i ulls i la diferència encara ha crescut més (+21). La tornada de Navarro i especialment Oriola, ha donat un punt més d’agressivitat a l’equip que, si bé ha reduït la diferència (80-71, 36’) mai ha pogut posar en qüestió la victòria blanca, que agafa aire.

Tomic, amb 12 punts, ha estat el màxim anotador blaugrana. Pel Madrid, ha estat Doncic amb 16.