Eurolliga

Poc joc, cap resultat

El Barça Lassa és superat pel Madrid en un enfrontament en el qual li manca expressió col·lectiva i resolucions individuals

Els blaugrana són arraconats de la pista en el tercer quart (28-14)

La temporada és desenvolupament, però no hi ha equip que avanci sense guanyar i, si bé mirar la classificació li fa més nosa que servei al Barça, aquest és club indissociable dels resultats.

Deia Sito Alonso abans de jugar contra el Madrid que “s’ha d’estar perfecte en els moments en què ens hem de jugar les coses.” En l’Eurolliga cada jornada se n’hi juguen, de coses. Moltes, i mentre això passa el Barça és exactament a l’altre hemisferi on habita la perfecció i amb l’aritmètica equivocada, guanyant un partit de cada tres. Fa un pas endavant i tres enrere, és un equip tremendament agitat.

Mal començament

Els cinc primers minuts d’ahir van ser-ne la conseqüència. Obsessionat a protegir la pintura, va perdre tot el rebot defensiu i només el va salvar el desencert del Madrid (0/6), que, és important no perdre la perspectiva, tampoc està per a festes. Al davant, la tensió eren pilotes perdudes (4). Superat el primer tràngol, el segon cop de realitat: Campazzo deixant en evidència la defensa del joc per parelles que implica Heurtel (8-4, 5’). Amb el Madrid arreplegant-se al voltant de Séraphin cada vegada que el francès intercedia en atac, l’assalt posicional blaugrana va quedar despullat. Amb les rotacions, amb defensa, finalment va entrar en partit.

La fireta dels primers deu minuts (15-15) va transformar-se en fluïdesa ofensiva en els següents deu. Tímidament, el Barça va avançar-se (17-20), però Carroll i Felipe, sempre amb el bloqueig central per jugar o finalitzar, van donar als de Pablo Laso un primer moment d’inspiració (28-22). Sense lucidesa per localitzar avantatges entre la defensa de canvis local (31-24), Heurtel va rehabilitar l’equip sent Heurtel, anant per lliure. La perpendicularitat de Navarro va acabar de fer el fet i els blaugrana no van perdre prematurament el fil (40-38).

Pitjor continuació

Heurtel és un base d’associacions curtes. No sap involucrar l’equip, no ho ha fet mai, i Pau Ribas va agafar la batuta tornant del descans. No va anar bé (48-38, 22’), i després de demanar un temps mort Sito va recuperar el francès. Tampoc va anar bé, i l’equip va sintetitzar-se en Sanders, un altre que va a la seva. Però Sanders és avui el desllorigador perquè defensivament té presència i perquè més enllà de Séraphin el Barça no té joc en el cinc contra cinc. Sito el necessita, i l’equip s’ha d’adaptar a la seva improvisació (54-46). Les connexions i la circulació del Madrid van anar creixent, i el llenguatge corporal de l’equip, esgotat, va acabar de desmuntar-se després d’un triple de Doncic en l’últim segon del quart (68-52). Un triple de camp a camp, tres punts i el final. Dels últims deu minuts, en la coincidència d’un Madrid físicament perjudicat i d’un Barça anímicament enrunat, l’element a considerar positivament és que els blaugrana no van abandonar (80-71, 36’) malgrat que feia estona que havien perdut el partit. El vuitè de dotze.

Si l’ha tingut mai, el temps al Barça se li escapa com l’aigua de les mans.

-2
valoració
de Séraphin. Com a Milà (-1) només va anotar 6 punts (3/9), mínim de la temporada.
13
assistències
del Barça, que arribava al partit amb 21,2 de mitjana. Al costat, 11 pilotes perdudes i 6 recuperacions.
17
de valoració
i 12 punts de Tomic en 13 minuts, sostres de la temporada.
19
de Felipe, màxim per ell d’enguany, igual que els 14 punts i 8 rebots.
Han guanyat amb claredat. Han estat superiors en el segon i el tercer quart. Els hem donat facilitats en el tir i han estat molt encertats
Hem de confiar en el que fem i millorar. Sobretot en els partits a fora de casa, on ens costa tornar si ens descentrem
Sito Alonso
Hem fet un partit molt seriós, molt sòlid en defensa, donant molt poques cistelles fàcils i rebotejant bé
Pablo Laso
Hem comès errades en defensa que ells ens han castigat i que els ha donat molts punts. Hem insistit, però el mal ja estava fet

El pitjor dia en el tir de tres punts

El Barça va acabar el partit d’ahir amb el pitjor dia en el tir de tres punts, amb quatre triples anotats de 20 intents (20%): 0/4 en el primer quart, 2/5 en el segon, 0/4 en el tercer i 2/7 en el quart. En les anteriors 11 jornades, la pitjor estadística la va tenir contra el Zalgiris (6/22) i l’Anadolu Efes (7/22), partits que, com ahir, van acabar amb derrota. En el pol oposat, el dia del Maccabi (15/31, 48%). Des de l’inici de temporada, el Barça ha arribat al 40% en cinc ocasions, però això només li ha valgut per dos triomfs (Maccabi i València) i tres derrotes (Milà, Brose i CSKA).