Eurolliga

Quan falla la defensa

Eurolliga. El Barça Lassa anota però s’esfondra a Europa, incapaç de ser sòlid i regular en les prestacions defensives

En dotze jornades el FC Barcelona Lassa ha guanyat quatre partits i en els altres vuit ha perdut tot i anotar 77,3 punts de mitjana, una xifra prou bona per imposar-se als contrincants. De fet, si en els quatre triomfs que té els hagués anotat no hauria perdut i, per exemple, l’Olympiacòs (9-3 de balanç), el Brose (6-6) i l’Unicaja (4-8) no arriben als 77 punts per partit. El problema en les derrotes és que n’encaixa 85,5, més de 20 dels que rep quan guanya.

El dia i la nit

Cadascú s’expressa com vol i en comparació amb els tres equips esmentats és un fet que el Barça juga els partits a més possessions, amb més ritme. Té més possibilitats d’anotar però també més problemes per mantenir la defensa dempeus durant els 40 minuts. Sempre té una consideració especial pel rebot defensiu –n’agafa un 80% en cistella pròpia quan guanya i un 71% quan perd–, però en la derrota pateix reiteradament en la defensa del bloqueig directe, la situació ofensiva que governa el bàsquet actual, fet que l’arrossega a les vacil·lacions i a les badades en les responsabilitats individuals, i d’aquí als desajustaments en les ajudes i en les rotacions. El Barça havia treballat de valent conceptes defensius durant la setmana, però la realitat és que dijous, en els tres primers quarts a Madrid, quan es va perdre el partit (68-52), l’equip de Pablo Laso va trobar sempre inspiracions (Campazzo, Carroll, Doncic i Felipe).

Comparant els registres defensius de l’equip blaugrana en les victòries i en les desfetes, destaca l’encert que permet als rivals en el tir de tres punts: en rodó, 4/19 (21%) quan els derrota i 9/22 (38%) quan sucumbeix. Igualment rellevant és com canvia d’un escenari a l’altre el balanç d’assistències, pèrdues i recuperacions de l’oponent. En els quatre partits en què el Barça ha guanyat ho ha fet deixant-lo amb un +5, mentre que en els vuit que ha perdut el rival ha donat quasi quatre assistències més de mitjana, ha perdut 3,5 pilotes menys i ha recuperat quasi dues pilotes més. És a dir, deu possessions més (+14,6).

20,5
punts
de diferència entre els punts encaixats pel Barça quan guanya (65) i quan perd (85,5), mentre que en el triomf n’anota 87,3 i en la derrota 77,3.
El rival en els triomfs del Barça
Punts 65
Tirs de 2% 46%
Triples 21%
Rebots 34,3
Rebots ofensius 7,8
Assistències 13,5
Pilotes perdudes 13
Recuperacions 5
Valoració 65
El rival en les derrotes del Barça
Punts 85,5
Tirs de 2% 52%
Triples 38%
Rebots 35,6
Rebots ofensius 10,3
Assistències 17,3
Pilotes perdudes 9,5
Recuperacions 6,8
Valoració 98
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)