ACB

Bàsquet

Lliga Endesa

Estat de necessitat

Lliga Endesa. El Barça ha de guanyar per tallar de soca-rel la mala ratxa i inflar l’autoestima abans d’una setmana amb dos partits clau d’Eurolliga

El trajecte del Barça Lassa és indesxifrable per a qualsevol. Possiblement, fins i tot pels mateixos protagonistes. Des que va començar l’exercici, tan aviat s’ha vist un equip pletòric i abassegador com un equip trist i sense esma, que s’esfondra excessivament aviat en les dificultats. L’actual és un moment inclòs en aquest darrer grup –tres derrotes seguides– i, amb la perspectiva d’una setmana de doble partit a Europa, és vital avui recuperar sensacions i, òbviament, guanyar.

En guàrdia

La situació de l’equip blaugrana no és ara ni tan sols tranquil·la a la Lliga Endesa. Si bé és segon –això sí, a dues victòries del líder, el Madrid–, la fragilitat exhibida a casa l’obliga a posar els cinc sentits ara al Palau. De fet, ja hi ha perdut dos partits, i contra rivals que lluiten per entrar en el play-off (Iberostar i UCAM Múrcia). Més que parlar de l’Herbalife, l’entrenador Sito Alonso va incidir en la necessitat de recuperar arguments propis: “Els dos últims partits han estat durs anímicament. Sabem del potencial del rival, però abans hem de millorar el que depèn de nosaltres i, sobretot, donar importància a cada acció i no guardar esforços. Quan som a pista, buidar-nos”. En això cal incidir en l’arrencada –per evitar anar a remolc i fer sobreesforços– i ser sòlids en la defensa, sobretot del bloqueig i continuació. L’Herbalife, i tot i l’1-4 com a visitant, té qualitat i jugadors amb passat al club blaugrana (Eriksson, Paulí i Rabaseda), que segur que saltaran a la pista amb un plus de motivació.

LA PRÈVIA

Hem de confiar en el que fem. No hem d’estar pendents del calendari o d’un simple resultat, sinó del present, i fer les coses amb decisió
Sito Alonso
El de Madrid és el partit en què pitjor sensació d’equip hem transmès, tot i estar alguns minuts dins el partit
Sito Alonso

El canell d’Eriksson, una amenaça

No serà el primer cop que visiti el Palau com a rival –ho va fer el 16 de març del 2014, vestint la samarreta del Manresa (llavors, sota la denominació de La Bruixa d’Or, i va anotar 11 punts en 21 minuts en la derrota 91-63–, però Marcus Eriksson (2,01, 1993) hi arriba aquest cop en un moment dolç. L’aler suec va fer un recital dimecres en l’Eurocopa contra l’Ulm, acreditant 26 punts amb 6/7 triples en 25:46. I no es tracta d’un fet puntual, sinó que és la dinàmica d’aquest curs.

Després de desvincular-se a l’estiu del Barça Lassa, va rebre un grapat d’ofertes de la Lliga Endesa i finalment va decidir-se per l’Herbalife, que li va garantir un contracte per quatre anys, fins al 2021. La idea era tenir minuts i responsabilitat i Eriksson ha respost, erigint-se en el màxim anotador del seu equip en les dues competicions en què participa. En la Lliga Endesa, 12,5 punts en 20 minuts amb 52,2% en triples tirant-ne gairebé cinc per partit. Els seus registres encara són més lluents a Europa: 18,3 en 23,7 minuts amb 60,5%, intentant-ne més de sis. Unes xifres que, ben segur, han cridat l’atenció també dels Hawks, que el van triar en segona ronda (núm. 50) en el draft del 2015.