ACB

bàsquet

barça

Oficialment en crisi

Lliga Endesa. La falta de continuïtat i regularitat en el joc segueix afeblint la mentalitat d’un Barça molt tocat i superat massa còmodament per l’Herbalife

En pocs dies, dos projectes consolidats fa anys com el Madrid i el Gran Canària, amb jugadors que repeteixen i que saben a què juguen, han deixat retratat un Barça sense esma ni rumb clar. Ahir van ser els grocs, al Palau, que van provocar la quarta derrota consecutiva blaugrana. La secció i l’equip segueixen amb dubtes. Cercant el camí. Perduts mentalment.

Amb la presència de Tomic en el cinc inicial, Sito Alonso ja va intentar donar un esperit de canvi en la dinàmica de l’equip, però en cap cas va aconseguir. Amb el bloqueig i continuació central del croat per distribuir com una de les armes ofensives, el Barça Lassa va entregar-se d’inici a l’intercanvi anotador. Moerman mostrava activitat al darrere, però no gaire acompanyat per Heurtel, com és habitual. El francès, bé en la direcció i en l’anotació, patia per aturar Mekel, el millor en el primer quart.

Balvin va donar el primer avís amb el 17-22, maquillat en l’últim instant per Séraphin. El pivot, amb vuit punts seguits, mantenia vius els locals en la sortida del segon quart, en què es veia un Barcelona massa revolucionat al davant però una mica millor en defensa amb la irrupció de Pressey i Hanga. Però el problema de mentalitat segueix incrustat. Claver n’era la prova evident, deambulant gairebé nou minuts per la pista sense mirar cistella. Per contra, l’Herbalife, amb continuïtat en el joc, concentració i intensitat, llegia bé els espais i tornava a tenir premi (29-35). Una diferència que s’allargava al 37-44 del descans.

Les vergonyes culers i la baixada anímica van accentuar-se en la represa. Pitjors percentatges i balanç defensiu. Òbviament, l’Herbalife en va fer sang i va trencar amb el 44-59, la màxima diferència. Oliver feia un classe magistral de direcció i els de Sito, amb els punts d’Heurtel i l’energia d’Oriola, aconseguien tancar el tercer acte amb 57-68. En el darrer, Heurtel seguia anotant i Navarro protestant-ho tot. El Gran Canària es va limitar a castigar tots els desajustament a la zona i administrar la renda. Nou fracàs al Palau i nou suspens per a Sito Alonso, que no sap rendibilitzar la plantilla.

LA FRASE

La situació no és que sigui preocupant; és que és un canvi radical. Em pregunto el perquè del canvi
Sito Alonso
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)