Eurolliga

Remuntada incompleta (85-82)

Eurolliga. El Barça Lassa és bandejat a Vitòria (70-45, 27’), reacciona de manera increïble (74-74, 35’) i, exhaust, no pot completar la feina tot i situar-se 81-82 en l’últim minut

El Barça Lassa ha caigut a Vitòria en els darrers instants en un enfrontament que perdia 70-45 a tretze minuts del final i que ha remuntat de manera increïble fins a situar-se 81-82 en l’últim minut. Dos partits en un que ha acabat amb la cinquena derrota consecutiva en l’Eurolliga, la setena en els últims vuit comptant la lliga, totes en el mes de desembre. Amb una jornada per completar la primera volta, el balanç en l’Eurolliga és de 4-10 i en el global de la temporada de 12-14.

Els de Sito Alonso han entrat en el partit trobant punts amb les connexions entre pivots (5-6) i fallant en la transició, però en defensa han flaquejat des de la primera escomesa basca. Donant el triple a Shengelia (10-6) i, malgrat que el georgià ha anotat els dos primers que ha intentat, deixant-lo operar a la seva voluntat (16-11). Les rotacions han frenat momentàniament l’embranzida local i han reanimat els blaugrana (22-17), però amb el 25-22 l’equip s’ha esfondrat després de dues males defenses consecutives (31-22) i el Baskonia li ha passat per sobre. Corrent el camp i castigant-li sense compassió l’habitual mal balanç defensiu (41-29, 17’). Més enllà d’intentar-ho amb el joc entre Navarro i Tomic, els atacs de l’equip han estat dolents i només el rebot ofensiu –14 punts al descans en segones opcions– li ha permès continuar dins del partit. Això sí, ja amb 52-35 en contra –20 punts de Toko Shengelia amb 8/9 tirs de camp.

Tornant res no ha canviat, amb els locals atacant amb molta verticalitat i passant-se la pilota amb velocitat (60-41), trobant sempre una bona posició de tir. I les diferències s’han disparat, perquè al davant els intents del Barça no han tingut en cap moment ni ordre ni concert: 70-45 (27’). Una reacció al final del tercer quart li ha permès entrar en l’últim amb alguna esperança (74-57).

Una porta a disputar el triomf que se li ha obert de bat a bat en l’arrencada del quart, des de l’agressivitat defensiva de Hanga, amb Navarro generant i anotant de tres en tres i empetitint el Baskonia amb un 0-17 en els primers cinc minuts (74-74). Els locals han acabat anotant (79-74), i tot i errar tirs alliberats producte del cansament, dos triples, de Ribas i Navarro, han situat els blaugrana al davant a 46 segons (81-82) i per primera vegada des del 5-6. Shengelia ha anotat dos tirs lliures i en el següent atac, Navarro, fos, ha perdut una pilota que ha permès Marcelinho situar el 85-82 a 15 segons.

El proper partit de l’equip serà divendres vinent a Moscou (18 h), a la pista del Khimki.