NBA

Els Warriors ja són al capdamunt

NBA. Golden State derrota els Cavs i la desfeta dels Rockets a Oklahoma els dona el lideratge en la lliga

Els Warriors (27-7) van començar la temporada perdent tres dels primers set partits, a poc a poc i lluny de la velocitat de pas dels Rockets (25-7), i no ha estat fins al Nadal que s’han posicionat. Al capdamunt de la lliga, derrotant els Cavaliers (24-10) i traient profit de la tercera desfeta seguida dels de Houston.

En el primer cara a cara de la fase regular entre els protagonistes de les últimes tres finals, el conjunt californià va acabar vencent 99-92 Cleveland, en els últims dos minuts amb els punts de Klay Thompson –triple pel 95-92 a 1:33 i quatre tirs lliures en l’últim minut– i amb la defensa de Kevin Durant. L’aler, que va acabar el partit amb cinc taps, va col·locar-ne un a LeBron James en una penetració quan mancava poc menys d’un minut per acabar, una acció d’un contra un amb polèmica entre els dos millors jugadors de cada equip per resoldre el duel nadalenc –Stephen Curry fou baixa per vuitè partit seguit–. Pels de Steve Kerr, Durant va fer 25 punts, Thompson 24 i Draymond Green, 12 amb 12 rebots i 11 assistències. Pels visitants, Kevin Love va acabar amb 31 i 18 rebots, mentre que LeBron va fer-ne 20 amb 6 rebots i 6 assistències.

Hores més tard els Rockets van enllaçar la tercera derrota, aquesta a Oklahoma, contra uns Thunder (19-15) cada dia més afinats –31 punts i 11 assistències de Russell Westbrook, 24 de Paul George i 20 de Carmelo Anthony–. James Harden va acabar amb 29 punts i 14 assistències, però a Houston els comptes són clars: amb Chris Paul tenen un 15-1 de balanç i sense el base acrediten un 10-6.

Els Celtics perden pistonada

Els Celtics (27-10) van jugar per primera vegada a casa el dia de Nadal –ho havien fet com a visitants en vint-i-vuit ocasions i dues en camp neutral– però això no va privar-los de sumar la tercera derrota en els últims quatre partits, un fet que els fa abandonar el lideratge de l’est, ara en possessió dels Raptors (23-8). Els de Boston, que van començar la temporada amb un 16-2 i que des d’aleshores sumen un 11-8, van caure contra els Wizards (19-15), sempre superiors i liderats per John Wall (21 punts i 14 assistències) i Bradley Beal (25). Pels locals, Kyrie Irving i Jayson Tatum van anotar 20 punts.