Eurolliga

Senyals de vida

El Barça es desfà del Khimki coent el partit amb la vella guàrdia i servint-se el triomf amb un últim quart contundent (8-22)

Vuit jugadors anoten entre sis i dotze punts, amb 32 assistències

Finalment. Tornaven a tocar diana i el Barça Lassa va reaccionar, estroncant momentàniament l’hemorràgia de pèssims resultats que el consumeix.

Esgotat el desembre amb un únic triomf a Europa, el discurs tornarà ara al punt de partida, al narcotitzant missatge de la voluntat de créixer des de la victòria. Acceptant les bones intencions com a animal de companyia, la credibilitat de l’arenga hauria de mantenir-se al calaix dels mals endreços perquè, malgrat tot i especialment malgrat els últims anys, aquest hauria de continuar volent ser un club guanyador –el 2017 només el Milà ha guanyat menys partits d’Eurolliga que els blaugrana (10)–. Contra el Khimki de Georgios Bartzokas, el Barça de Sito Alonso va donar senyals de vida.

Apuntant

El tècnic va esbossar l’escomesa inicial amb els cinc jugadors que van jugar els últims dotze minuts a Vitòria. Amb Hanga donant-ho tot perseguint Sved i la resta protegint la pintura i el rebot. Amb Ribas, amb Navarro i amb Tomic connectant, passant-se la pilota amb velocitat i anul·lant l’efecte dels constants canvis defensius del Khimki. Buscant i localitzant una i altra vegada el joc per parelles. Amb joc simplificat, sense tirabuixons, el Barça va anotar onze possessions en el primer quart i totes van ser assistides. Va recuperar sis pilotes i li va sortir brodat (15-25).

Les rotacions van aturar-lo, les pròpies i les de Bartzokas. Amb Heurtel al camp i Sved a la banqueta, el Barça es va empetitir i els russos van engreixar registres defensius. Honeycutt va trobar els espais i els moments per anotar i l’ofensiva blaugrana es va gripar (9 pilotes perdudes i 4/10 tirs de camp en el segon quart). I a tornar a començar (32-36), amb el cinc inicial per tornar al bàsquet d’associacions.

Primer des dels fonaments i les mans de Tomic (41-45, 25’), després des dels de Navarro i la seva lectura. Un retorn al passat. Interpretant el joc, fent jugar els companys, un equip sense defensa de transició (49-50), la variable que va mantenir el Khimki dret fins que Sved va entrar en ritme ofensiu. Alguns moments d’inspiració i 22 punts al final del tercer quart (57-57). Com el que no vol la cosa.

Un marcador igualat que va esmicolar-se en els primers cinc minuts de la darrera entrega. Ara amb la segona unitat a pista, la que havia fet figa en el segon quart, el Barça va enlairar-se. A poc a poc, amb Heurtel botant i botant però disposant. I amb Vezenkov i Claver corrent i saltant i anotant (59-67). A poc a poc primer i a tota velocitat després, aprofitant l’ofuscació dels de Bartzokas a tirar triples (0/8 per un únic tir de dos en l’interval). I l’aficionat que va veure l’equip escombrant un rival i liquidant el partit (59-74, 36’). En un batre d’ulls.

32
assistències
del Barça, rècord del club en l’Eurolliga. L’anterior eren 30 contra el Milà el desembre de l’any passat. Les 8 de Pau Ribas són també sostre personal.
39
rebots
va agafar l’equip, 27 en defensa i 12 en atac, vint més que el Khimki, que en va capturar 18 en defensa i 2 d’ofensius.
Ha estat el nostre millor partit fora de casa. La clau ha estat l’equip: generositat defensiva, molta passada i molt treball d’equip en el rebot
El triomf suposa molt per a l’equip. Ens ha de fer veure quin és el camí per ser competitius lluny del Palau
Sito Alonso
Hem fet un partit molt seriós. Aquesta vegada l’estadística no enganya, ni en les assistències ni en els rebots
Juan Carlos Navarro
Hem jugat un partit molt dolent, sense fer res per aconseguir la victòria. Ens han agafat el doble de rebots!
En l’últim quart hem fet la primera falta al cap de sis minuts. Hem de ser més durs si aspirem al «play-off»
Georgios Bartzokas
En els últims partits no havíem estat concentrats els 40 minuts i avui sí, tret d’uns instants en el segon quart
Ante Tomic

En els pròxims cinc dies, tres enfrontaments

El Barça, que tenia previst arribar a Barcelona ben entrada la matinada d’avui, torna a l’acció demà al migdia (12.30 h), en què s’enfrontarà al Montakit Fuenlabrada al Palau Blaugrana –els madrilenys són segons en l’ACB amb 10-3 de balanç–. El partit serà el primer dels tres que jugarà l’equip en cinc dies, perquè els de Sito Alonso tenen dimarts (18.30 h) a Sant Sebastià el partit ajornat de la 13a jornada de Lliga Endesa contra el Delteco, mentre que dijous a les nou del vespre rebran la visita del CSKA en la primera jornada de la segona volta de l’Eurolliga. Una segona meitat de la fase regular a Europa que comença, a més del partit contra els russos, amb visites al Panathinaikòs (dia 11) i al València (16), enfrontament contra el Brose (18) i visita al Fenerbahçe (26).