ACB

bàsquet

lliga endesa

La Penya no es planteja fer cap canvi a la plantilla

Lliga Endesa. El club té fe cega en la feina d’Ocampo i no veu ara la necessitat de fer fitxatges. El partit de Bilbao, però, ho podria canviar tot

El club té fe cega en el tècnic Diego Ocampo i, ara mateix, no es planteja fer cap fitxatge per reforçar la plantilla, una cosa que aniria bé per donar un plus a l’equip. Si la Penya perd a Bilbao estarà en posicions de descens a la LEB. El fet que es jugui el Betis-Burgos farà que un dels dos equips que estan empatats a la zona baixa amb el Joventut abandoni les dues últimes posicions. A més, el partit de Bilbao té un component transcendental que pot canviar la temporada, perquè és un rival directe en la classificació, ja que és a un triomf dels verd-i-negres. Si es guanya servirà per sumar una victòria vital, servirà per superar el Bilbao i, sobretot, perquè moralment pot ser un impuls abans de rebre en l’última jornada de la primera volta l’UCAM Múrcia. Però si es perd, amb la Penya en posicions de descens, la pressió de no fallar més a casa contra uns murcians que s’estaran jugant un bitllet per a la copa, serà molt gran. A més, el primer partit de la segona volta és al Palau Blaugrana i continuar en mala dinàmica, encara que quedin 17 partits, pot ser massa perillós i massa tard per fer moviments.

I el recanvi de Ruoff?

La realitat és que la Penya a l’estiu va fitxar el nord-americà que havia de ser la referència exterior com ho era Alex Ruoff, i aquest no ha arribat ni a debutar. Però el problema és que encara no s’ha arribat a un acord per rescindir el seu contracte i continua en nòmina. El jugador continua lesionat, però és als EUA. En el seu lloc no ha arribat mai ningú. El fitxatge de Wayns va ser per cobrir la marxa de Mavra. El tècnic, Diego Ocampo, a qui li estan també caient crítiques, no ha utilitzat mai aquest argument per justificar ni una sola derrota, cosa que l’honora perquè és un entrenador de club.

Estrangers inexperts ACB i molts joves

El còctel que ha portat la Penya a estar en aquesta situació són diverses circumstàncies. La primera és que a la plantilla hi ha molts jugadors joves –Dimitrijevic (19 anys), Birgander (20), López-Arostegui (22), Nogués (22)– i el veterà és Albert Ventura (25). A més, s’hi afegeixen estrangers sense experiència a l’ACB: Kulvietis, Wayns, Gudul i Richard. Gielo ha fet uns últims sis partits de molts desencert i desconfiança (3/17 triples i 5 de valoració de mitjana), Jordan en fa una de freda i una de calenta i Vidal, tot i rendir per sobre del que s’esperava, no pot fer més. Tot això, i la falta d’una mentalitat forta, ha fet que s’escapessin partits a Fuenlabrada dominant de 19 punts, a la pista de l’Estudiantes de 18 i a casa contra el Burgos.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)