FCBQ

Es vol fer un amistós de la selecció femenina, a Girona

Girona 2018. Seria en el marc de la capitalitat del bàsquet femení que ostenta la ciutat durant tot aquest any i la farcirà d’actes esportius i culturals

Una final de la copa de les Nacions femenina, contra Galícia (triomf per 46-75), el 20 de maig del 2012, continua sent ara com ara l’últim partit que ha jugat una selecció absoluta catalana de bàsquet. És molt temps i, en aquest sentit, s’estan movent fils per recuperar-ho. Aprofitant la designació de Girona com a capital del bàsquet femení 2018, hi ha la voluntat d’incloure en el programa d’actes un amistós de la selecció femenina. Així ho va confirmar ahir el president de la territorial gironina, Francesc Xavier Santaló: “Hi estem treballant. Hi ha bona predisposició de les jugadores i d’instàncies esportives, però abans de donar res per fet, cal trobar data i rival.”

Aquest estiu, la copa del món femenina es disputa a Espanya, a les Canàries, del 22 al 30 de setembre. La intenció seria situar el partit abans que la selecció espanyola es concentrés, previsiblement un mes abans. En la situació política actual, també cal veure quin paper hi tindrà la FEB. Fa un any, es va fer una temptativa similar i hi va posar traves. I, al final, el partit no es va jugar.

Actes i més actes

La capitalitat del bàsquet femení és un projecte iniciat l’any passat per la federació catalana que promou el paper de la dona en aquest esport i en una ciutat durant un any. Aquest 2018 Girona agafa el relleu de Sant Feliu de Llobregat. Ahir al matí es va presentar el programa d’actes, que pot engreixar-se més. L’organització va a càrrec de l’Ajuntament, de la mà de la FCBQ, i amb la col·laboració de la Diputació i la Generalitat, i el suport dels clubs de la ciutat. La primera activitat serà un 3x3 en categoria júnior i sènior femení, el 27 de gener. Està inclòs en el circuit de la federació catalana i és puntuable per a l’europeu. D’entre tots els actes –esportius i també culturals com exposicions o concursos de dibuixos i fotografia–, destaquen la disputa de la fase final de la propera Lliga Catalana i d’un partit de cadira de rodes femení, amb la col·laboració de Mifas. La idea és enfrontar un combinat català amb reforços d’Aragó i el País Basc contra un de l’Estat francès, país potent en aquesta disciplina.

Gener
*3x3 a Girona en categoria júnior i sènior femení, puntuable per al circuit 3x3 de la FCBQ 27 de gener
Març
*6a jornada de l’esport femení 11 de març
*3x3 a Girona en categoria mini, preinfantil, infantil i cadet femení
*Partit de copa Catalunya de GEiEG, retransmès per La Xarxa
Abril
*Fase final del campionat de Catalunya júnior o cadet femení Preferent
Maig
*Girona Temps de Flors. Façana al Barri Vell amb motius relacionats amb el món del bàsquet Del 12 al 20 de maig
*Final a quatre de la copa Catalunya femenina
*Trobada final d’escoles en el marc de la 33a jornada de Recreació i Esport 26 maig
Setembre
*Memorial Mateu Pell
*Torneig Joan Canals
*Lliga Catalana femenina (prèvia o semifinals i final)
Octubre
*Cursa de la Dona. Estand de la federació a l’Hospitality i ajuts a les corredores
Per determinar
*Partit de bàsquet en cadira de rodes exclusivament femení
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)