Eurolliga

El Barça Lassa no aixeca el cap (81-76)

Eurolliga. Sense rebot i molt poc joc, claudica contra el València i encaixa la tercera derrota consecutiva

Passen els dies, els partits i les setmanes, però el Barça Lassa continua perdut, sense trobar el rumb. Avui ha caigut a la Fonteta –és la tercera derrota seguida en sis dies– davant un rival com el València que arribava a la cita ple de baixes (Green, Vives, Sastre, Diot i Latavious) i, durant molts minuts, ha hagut de recórrer a Abalde per fer funcions de base.

Des del principi, l’equip ha anat a remolc dels taronja, i ja patint moltíssim per segellar el rebot a la seva anella. I, de les segones opcions, el rival, n’anava traient rèdits (14-6, 6’). La irrupció en pista de Navarro, Heurtel i Oriola ha dotat l’equip de major fluïdesa –de les sis pilotes perdudes al primer quart, a cap en el segon–, i ha arribat a empatar (25-25). En tot cas, no tenia encert des de l’arc i aquesta falta de punteria en el triple ha motivat que, a la mitja part, el València se li hagués tornat a escapar (43-36).

Sense cap center pur en pista –Séraphin està lesionat i Tomic, amb quatre faltes després d’una tècnica al segona quart–, els de Sito Alonso ha sobreviscut com han pogut en el tercer quart. Els punts d’Oriola en continuacions o de rebot d’atac han compensat els dèficits en el rebot i per contenir Dubljevic al pal baix. L’encarregat d’intentar-ho era Claver.

El València ha tingut el partit a punt per trencar-lo en el darrer quart (68-61, 35’), però la inspiració d’Heurtel primer, i els triples de Navarro i Sanders permetien al Barça Lassa aferrar-s’hi. Però en realitat, no ha tingut mai cap possibilitat perquè, en la línia de tirs lliures, els taronja han estat impecables (21/21).

Oriola ha estat el millor blaugrana en el seu retorn a la Fonteta, amb ovació inclosa del públic. Ha acabat amb 15 punts.