Eurocopa

Les ferides, ben llepades

L’Spar Citylift Girona s’ha de treure del cap la copa i pugnar per un resultat que li permeti anar a Sicília amb aspiracions sòlides de passar als quarts

El Ragusa encadena set victòries i no ha perdut cap partit a Europa

Una de les virtuts que dota de caràcter competitiu un equip és la capacitat de fer abstracció de derrotes significatives per competir millor per l’objectiu següent. Aquest és, i no cap altre, el punt de partida obligatori perquè l’Spar Citylift Girona es pugui classificar per als quarts de final de l’Eurocopa, una eliminatòria que un any enrere no va tastar perquè l’AGÜ Spor –un equip d’Eurolliga que disputava l’Eurocopa– li va barrar el pas. Eliminat l’Olympiacòs, el campió grec, ara és el Ragusa el que s’interposa en el seu camí, amb la diferència que l’Uni s’haurà de jugar els quartos al PalaMinardi la setmana vinent.

A Europa, el que destaca més del Ragusa, més que la capacitat per anotar (75,3 punts, quart millor de la competició), és l’encert que acredita en el tir, des del 52,4% de 2 (segon millor) al 40,6% de 3 (tercer millor). Però tot té matisos. A Itàlia, on hi ha rivals de més nivell dels que ha trobat a l’Eurocopa (tercer de l’A-1 amb 10-5) anota menys de 70 punts de mitjana i els percentatges d’encert li baixen (50% de 2 i 32% de 3) malgrat que el tècnic Gianni Recupido –nou d’aquest curs, però tota la vida al club– reparteix els minuts de la mateixa manera.

Tres peces bàsiques

El Ragusa té tres referències claríssimes. Una, l’alera Jessica Kuster, ho és tant que l’acaben de renovar per la temporada vinent. Insòlit en una nord-americana, però és que Kuster aporta 12,8 punts, 7 rebots, 3,4 assistències i un +/- de 18,1, sent una exterior. El triangle el completen Dearica Hamby –líder en anotació, rebot i valoració–, una pivot pura que, a més, té ara l’Eurocopa com a única activitat competitiva perquè la federació italiana la va sancionar amb tres mesos de suspensió a mitjan desembre per una agressió que va acabar amb Ivana Tikvic (Torí) a l’hospital, si bé el Ragusa hi ha recorregut aportant un vídeo en què es veu que prèviament Tikvic li clava un cop de colze. Aquell va ser l’últim partit perdut pel Ragusa, que després ha encadenat set victòries, cinc en l’A-1 i les dues contra el Gdynia en l’Eurocopa.

La tercera pota és Astou Ndour, la segona anotadora de l’equip (16,1 punts) que, un cop ha renunciat a la batalla per guanyar pes, s’està allunyant cada cop més de l’anella i ja és la segona jugadora que llança més triples, rere l’escorta Chiara Consolini. La direcció de joc se la reparteixen Maddalena Gorini i Agnese Soli. La rotació en els partits exigents acaba sent de set peces, amb Alessandra Formica a dins.

Després de perdre sempre estàs empipat, i és un privilegi seguir vius a Europa i haver de girar full. Ens agrada molt aquesta competició
El Ragusa anota amb facilitat, vol córrer i té físic. Per dins és dominant amb Hamby i Ndour, i Kuster és explosiva, atlètica i amb canvi de ritme
La majoria d’eliminatòries FIBA les guanya qui juga la tornada a casa. És una dada demostrada i nosaltres intentarem capgirar-la
Hem d’anar acció rere acció. Ens equivocarem buscant un avantatge gran. Els bàsquets de 10 punts no existeixen
Èric Surís

Alminaite i Colhado, a punt

Res fa pensar que Nádia Colhado i Kristina Alminaite no puguin estar en condicions de jugar avui. De fet, ahir van participar en l’entrenament de l’equip, tot i que està per veure qui pot ser el seu to físic. Colhado es va desmaiar la vigília de la final de copa a Saragossa i Alminaite arrossega problemes de lumbàlgia des de fa setmanes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)