FEB

Marcat en vermell

Lliga Femenina. Incrustada entre els dos partits contra el Ragusa, la visita de l’Spar Citylift Girona a la incòmoda pista del Ferrol exigeix tensió màxima per preservar la segona posició

Superposar calendaris de dues competicions té com a conseqüència seqüències de partits com la que viu l’Spar Citylift Girona. Si en algun moment era incòmode jugar a la pista del Ferrol era justament aquest, entre els dos partits de l’eliminatòria de 8 de l’Eurocopa contra el Ragusa. A més, la derrota contra l’Avenida a Fontajau fa que la segona posició estigui sotmesa a escrutini, no tant avui mateix (l’Uni la conservaria fins i tot perdent de 18) com en el que queda de fase regular. En canvi, guanyant a Esteiro, dues victòries i el desempat haurien de ser suficients per protegir el segon lloc. Per això el matx és transcendent per a l’Uni, però també aixeca expectatives a Ferrol.

A Galícia l’espera un equip que no ha jugat cap partit en els últims vuit dies, període en què l’Uni n’ha disputat tres, dos dels quals de primeríssim nivell. Amb tot, queda el dubte de si el pobre paper del Ferrol en la copa (amb prou feines van competir contra el Guipúscoa) va ser una circumstància puntual.

No té secrets l’equip de Lino López: atac amb cinc obertes –Bea Sánchez i sobretot Araujo sempre obertes a set metres– que en la copa no li va servir per competir, perillosíssim des del triple –el segon que n’intenta més i amb encert alt– i, en contrapartida, una banqueta que aporta poquíssim –20% dels minuts, 13% dels punts, 10% dels rebots i el 7% de la valoració total de l’equip.

80%
dels minuts
possibles acumulen les cinc titulars del Ferrol.
És una de les pistes més complicades de la lliga. Ja no és novetat però el Ferrol s’ha quedat en dinàmica de zona alta i juga molt bé
Prince o Weisner ja són conegudes en la lliga i els han reforçat un punt el talent i la imprevisibilitat que ja tenien
Èric Surís

Traoré vol marxar perquè creu que no juga prou

Ho va comentar sense embuts a peu de pista al final del partit contra el Ragusa (16:26 minuts, amb 14 punts, en una de les seves millors actuacions de la temporada) i ho ha fet saber al club: Astou Traoré ha plantejat la rescissió del contracte amb l’Uni Girona aprofitant que té una finestra en el seu contracte que li ho permet, fins al 5 de febrer, pagant una indemnització considerable. La MVP de l’últim Afrobasket, que a l’abril farà 37 anys, considera que no juga prou, malgrat que la seva mitjana de minuts (22,5) és superior a la de Shante Evans (20,4), que és qui surt en el cinc inicial. Però per marxar Traoré necessita un equip i no consta que hi hagi cap oferta prou potent perquè es pugui pagar la seva sortida.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)